Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Bascute si branzoaice

Branzoaice si bascute

Rumene, pufoase si pline cu umplutura de branza dulce de vaci si stafide. Aceste bascute si branzoaice sunt atat de gustoase si bune de nu te poti opri din mancat. Se fac relativ simplu, pentru a putea sa obtineti cele mai faine placinte trebuie sa aveti grija la consistenta umpluturii. Trebuie sa fie relativ ferma, sa nu curga, astfel ele isi pastreaza forma frumoasa.
Va las mai jos inca doua retete delicioase de placinte, click pe imagine pentru reteta!!

Ingrediente -Bascute si branzoaice

  • Pentru aluat
    • 800g faina
      400- 450ml lapte
      2 oua
      40g drojdie proaspata
      o lingura zahar
      50 ml ulei
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • Umplutura
    500g branza de vaci bine scursa
    2 oua intregi
    2 galbenusuri
    150g zahar(sau dupa gust)
    stafide
    2 plicuri zahar vanilat
    1 lgt coaja rasa de lamaie
    sare
    2-3 lg gris crud (daca compozitia e prea moale)
  • un galbenus pentru uns
Branzoaice si bascute

Bascute si branzoaice-Mod de preparare

  • Faina cernuta amestecata cu sarea se pune intr-un vas incapator.
  • Peste drojdia dizolvata cu zaharul, se adauga o parte din laptele caldut, ouale batute, zaharul vanilat, coaja de lamaie si se rastoarna peste faina.
  • Se framanta adaugand incet si restul de lapte pana ce aluatul devine omogen si nu se mai prinde de maini. La final se adauga uleiul si se framanta pana la incorporare.
  • Cat timp aluatul e la dospit se pregateste umplutura de branza.
  • Se amesteca toate ingredientele, daca cumva compozitia este prea subtire, se poate adauga 2-3 lg gris crud.

Cum modelam branzoaicele si bascutele

  • Aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul apoi se portioneaza in bucati cam de 80-100 g fiecare.
  • Pentru bascute se formeaza bilute rotunde si se pun direct in tava tapetata cu hartie de copt.
  • Pentru branzoaice, se modeleaza si se lasa la crescut pe blatul de lucru.
  • Dupa ce au crescut, se apasa cu fundul unui pahar fiecare bila de aluat formand o adancitura in care se pune compozitia de branza.
  • Pentru branzoaice se procedeaza astfel:
  • Bilutele de aluat dupa ce au crescut se intind in foaie rotunda cu diametru de 10-12cm, se aseaza branza in mijloc, se aduna partile opuse pana se obtine un pachetel.
  • Ambele placinte se lasa minim 10min la crescut apoi se ung cu galbenus de ou batut cu putin lapte.
  • Se coc in cuptorul preincalzit la 180C pentru 30-35 min sau pana se rumenesc frumos.
  • Se servesc pudrate cu zahar pudra vanilat.

Pofta buna!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram