Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Batoane cu Unt si Mac

batoane-cu-unt-si-macBATOANE CU UNT SI MAC- sunt cele mai gustoase si pufoase batoane cu unt si mac pe care le-am mancat vreodata!! Faptul ca nu am pus in aluat nicio aroma, batoanele a capatat aroma naturala de unt si gustul parfumat a mierii de albine.
Nu va pot descrie cum mirosea in bucataria mea!! Le-am facut de dimineata asa ca le-am savurat, fierbinti, langa o cana cu lapte !!
Merita sa le incercati, sunt cu mult mai grozave decat cele de la patiserie!!

batoane-cu-unt-si-mac-sectiune

INGREDIENTE – BATOANE CU UNT SI MAC

800 g faina alba
600 ml lapte integral
40 g drojdie proaspata
50 g zahar
1 lgt sare
40 ml ulei
100g unt  82%grasime
seminte de mac -Kotanyi
Miere de albine pentru uns
1 lg de faina
2-3 lg lapte rece

batoane cu unt si mac

MOD DE PREPARARE- BATOANE CU UNT SI MAC

Faina cernuta se pune intr-un vas incapator, se adauga sarea si se amesteca.
Drojdia se amesteca cu zaharul pana devine lichida.
Se pune peste ea o parte din laptele cald si se rastoarna peste faina.
Se incepe framantarea, adaugand si restul de lapte putin cate putin.
Se adauga si uleiul si se continua framantarea pana obtinem un aluat elastic si omogen.
Se unge vasul cu putin ulei si se aseaza aluatul. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
batoane-cu-unt-si-mac-aluat
Untul la temperature camerei se amesteca pana obtinem o pasta moale, omogena.
Aluatul se imparte in bucati egale, marimea lor fiind in functie de tava in care veti coace batoanele.
Eu le-am portionat in bucati de 110 g, le-am dat forma de mici bastonase si le-am lasat sa se odihneasca cam 5-10 min.

batoane-cu-unt-si-mac-preparare

Ungem planseta de lucru cu putin ulei si cu ajutorul unui sucitor  intindem fiecare bucata  in foaie dreptunghiulara 30/15 cm.
Ungem toata foaia cu untul moale, rulam cat mai strans si asezam batoanele in tava tapetata cu hartie de copt.
batoane-cu-unt-si-mac-crescuteLasam batoanele la crescut cam 20 min, apoi le ungem cu o pasta lichida  facuta dintr-o lingura de faina si  lapte. Presaram deasupra seminte de mac si introducem tava in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 25-30 min sau pana se rumenesc frumos.
batoane-cu-unt-si-mac--coapte

Se scot din cuptor si cat sunt fierbinti se ung din belsug cu miere de albine.
batoane-cu-unt-si-mac-kotanyiPofta buna!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram