Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cornuri aperitiv cu cascaval

Cornuri aperitiv cu cascaval

Exista zile in care fiecare dintre noi nu mai stim ce sa pregatim ca si gustare pentru pachetelul de scoala sau servici. Este drept ca e mult mai usor sa apelam la produsele de patiserie ce se gasesc la orice colt de strada, dar dupa cum stiti sunt pline de ingrediente „ascunse”.
Astazi eu va propun aceste cornuri aperitiv cu cascaval afumat de la Delaco, muschiulet crud-uscat, ardei capia rosu si leurda.
Sun pufoase, gustoase si se fac relativ usor mai ales daca aveti o masina de paine sau un robot pentru a framanta aluatul.

Cornuri aperitiv cu cascaval

Cornuri aperitiv cu cascaval- Ingrediente

Aluat

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml ulei
  • o lingurita rasa de sare
Cornuri aperitiv cu cascaval

Umplutura

  • 150 g cascaval afumat-Delaco
  • ardei capia rosu
  • felii de muschiulet crud uscat
  • frunze de leurda
  • galbenus de ou pentru uns
  • seminte de susan
Cornuri aperitiv cu cascaval

Alte retete cu cascaval afumat

Cornuri aperitiv cu cascaval- Mod de preparare

Aluat pentru cornuri
Faina cernuta se pune intr-un castron, se adauga galbenusurile batute cu sarea, drojdia dizolvata cu zaharul si laptele caldut.
Se framanta cu mana sau robotul pana ce aluatul devine omogen.
Se adauga uleiul si se framanata pana la incorporare.

Se lasa cel putin 40 min la dospit pana ca aluatul isi dubleaza volumul.
Aluatul se portioneaza in 9 bucati, se aplatizeaza si se lasa sa se odihneasca 5-10 min.

Cum se modeleaza cornurile

Se intinde fiecare bucata in parte ca in imagine, se aseaza la un capat umplutura formata din cascaval afumat, muschiulet, fasie de ardei capia si frunza de leurda.

Cu ajutorul unei role se aplica un model pe jumatate din bucata de aluat si se ruleaza dand forma unui corn.
Se aseaza cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut cam 20 min.

Se ung cu gabenus de ou si se presara cu seminte de susan alb si negru,
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 30-40 min. pana se rumenesc uniform.

Se pot manaca atat calde cat si reci, simple sau impreuna cu un sos picant …dupa pofta fiecaruia.
Frunzele de leurda le dau un gust foarte bun, eu am pus doar o frunza fiindca nu stiam cat de puternica poate fi.

Cornuri aperitiv cu cascaval

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram