Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cornuri cu rahat turcesc

cornuri cu rahat turcescCornuri cu rahat turcesc, reteta de patiserie. Cornuri pufoase cu rahat turcesc. Cum preparam cornuri pufoase cu rahat. Cornuri cu rahat din aluat dospit.
Cornurile cu rahat sunt printre preferatele mele, se fac extrem de usor, sunt pufoase, aromate si merg foarte bine langa un pahar cu lapte sau o ceasca cu ceai. 

cornuri cu rahat turcesc

Cornuri cu rahat turcesc-Ingrediente

650 gr faina tip000,
350 ml lapte,
2 oua,
4 lg zahar,
3 lg ulei,
1 1/2 lingurite sare,
2 1/2 lingurite drojdie uscata
2 galbenusuri de ou pentru uns
rahat turcesc cu aroma de trandafiri

cornuri cu rahat turcesc

Cornuri cu rahat turcesc-Mod de preparare

Aluatul pentru aceste cornuri foarte pufoase l-am facut cu ajutorul masini de paine(Philips).
Am pus in cuva masinii laptele caldut apoi am adaugat zaharul, sarea, uleiul, ouale, faina si deasupra am pus drojdia. Am setat programul 9 de framantat si dospit ce tine 1h30 min.

cornuri cu rahat turcesc

Dupa ce aluatul a dospit, l-am scos pe o planseta, l-am impartit in 4 bucati egale, am presurat planseta cu faina si le-am intins pe fiecare in cercuri cu diametrul aproximativ 25 cm.
Fiecare cerc l-am taiat in 8 triunghiuri egale.
Am asezat in partea lata bucatele de rahat turcesc si am rulat formand cornurile.

cornuri cu rahat turcesc

Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat la dospit pentru 15 min la loc caldut.
Dupa ce cornurile au crescut, le-am uns cu galbenus de ou batut si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20-25 min.
Se consuma cu mare pofta langa un pahar cu lapte!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram