Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu dovleac

prajitura cu dovleac

Prajitura cu dovleac
Daca va place dovleacul cu siguranta va va fi pe plac si aceasta prajitura cu dovleac!!
Combinatia de aluat fraged si umplutura de dovleac aromatizata cu vanilie sau scortisoara  fac ca prajitura sa capete o nota aparte.

Prajitura cu dovleac
Ingrediente aluat

300 g faina
100 g unt
3 linguri smantana
3 galbenusuri ou
1/2 plic praf de copt
3 linguri zahar
un prafuri sare
2 plicuri zahar vanilat
coaja razuita de portocale

Umplutura
1-1,300kg dovleac ras
50 gr unt
zahar dupa gust
esenta de vanilie
2 lg pesmet fin

Prajitura cu dovleac

Prajitura cu dovleac
Mod de preparare

Radem dovleacul prin razatoarea de mere dupa care il calim impreuna cu zaharul si untul pana se inmoaie putin.
Dam deoparte si adaugam pesmetul. Dupa ce s-a racit, aromatizam cu esenta de vanilie si scortisoara(optional)
Aluat
Punem faina intr-un vas, adaugam 100 g unt, galbenusurile de ou, zaharul, zaharul vanilat, sarea si smantana( daca nu se omogenizeaza aluatul mai adaugati 1 -2 linguri smantana in functie de cat cere aluatul), praful de copt si coaja razuita de portocala.
Framantam pana toate ingredientele se incorporeaza si obtinem un aluat nu foarte tare dar nici foarte moale ( un aluat ce se poate intinde) sau daca aveti robot puneti toate ingredientele acolo si mixati pana obtineti un aluat omogen.
Aluatul obtinut il impartiti in 2 bucati .
O parte o intindem pe o bucata de hartie de copt la marimea tavii(20/30cm cu aprovimatie) si apoi o asezam cu grija in tava in asa fel incat pe margini sa ramana un surplus de aluat.
Dam la cuptor pentru 10 min (180 grade C) dupa care scoatem, presaram cu putin pesmet deasupra pentru a absorbi umezeala si a preveni ca foaia sa se umezeasca, punem umplutura apoi asezam si cea de a doua foaie.
Intepam foaia din loc in loc cu o furculita, ungem cu ou batut si coacem in cuptorul peincalzit la 180 grade C timp de 30-35 min sau pana se rumeneste frumos deasupra.
Se lasa sa se raceasca in tava dupa care se portioneaza dupa preferinta.
prajitura cu dovleac

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram