Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tarta cu prune si mere


Ingrediente:

600 gr aluat foetaj,
20 gr unt,
50 gr ciocolata,
Umplutura:
400 gr prune,
700 gr mere,
zeama de lamaie,
Pentru presarat:
100 gr zahar,
un plic zahar vanilat,
scortisoara dupa gust,
50 gr unt,
Pentru ornat:
5-6 lg dulceata de caise,
2 lg suc de portocale,
Pentru decor:
ciocolata rasa

Mod de preparare:

Aluatul decongelat se intinde un pic mai mare decat tava(de 40×30 cm).Se unge cu unt si se presara cu ciocolata rasa.Din aluatul ramas formam o margine mai groasa pe peretii tavii.Se curata prunele si se taie in felii subtiri.Merele decojite se taie si ele in felii subtiri si se stropesc cu zeama de lamaie.Zaharul, zaharul vanilat si scortisoara se amesteca si o parte din amestec o presuram pe blat.Feliile de mere si prune se aseaza pe blat in randuri, se presara amestecul de zahar ramas si se garniseste cu bucatele mici de unt.Tava se introduce la cuptor pentru 30 min la treapta 5 a aragazului sau la 240 grade C.
Dupa ce s-a copt, tarta se lasa in tava, se unge cu dulceata de caise strecurata amestecata la cald cu sucul de portocale. Dupa ce s-a racit se decoreaza cu ciocolata rasa.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram