Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Choux a la creme (2)












Ingrediente

Coji
150ml ulei
300 ml apa
200 gr faina
7 oua

Crema:
1,300ml lapte
250 gr faina
450 gr zahar
5 oua
zahar vanilat bourbon

200 gr frisca batuta
zahar pudra vanilat

Mod de praparare

Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana se incorporeaza toata faina. Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana ce compozitia capata consistenta unei smantani foarte groase (care sta in lingura), astfel incat la turnat sub forma de choux sa isi pastreze forma. E posibil ca voua sa va intre mai putine oua , depinde de marimea lor dar si de faina folosita, asa ca nu puneti mai multe oua deodata. Se torn cu ajutorul unui pos cu sprit in forma rotunda. Se coc  in cuptor preincalzit la foc iute (pozitia 1 la cuptorul cu gaz)in primele 13-14 min dupa care 5-6 min se da focul mai la mic (pozitia 3-4).Ele trebuie sa iasa rumene aurii, crocante si poroase pe dinauntru.

Crema
Un litru de lapte se pune la fiert. Albusul de la 2 oua(din cele 5) se bate cu 150 gr zahar, zaharul vanilat bourbon si se lasa deoparte. Ingredientele ramase ,inclusiv cele doua galbenusuri de la care am luat albusurile se amesteca cu cei 300ml de lapte. Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna amestecand continuu  pana devine ca o mamaliga. Dupa ce s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza cu miscari usoare.

Asamblare

Se taie la coji un capacel si se umplu  cu un strat de crema apoi se face deasupra o avelina generoasa din frisca batuta . Se pune capacelul si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram