Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Indiene cu frisca








Coji
3 oua
3 lg zahar
3 lg faina
Razatura de portocale

Crema

250 ml frisca
3 galbenusuri
100 gr zahar
½ plic gelatina(5 gr)
esenta vanilie
razatura portocale

Sirop
100gr zahar
150 ml apa
esenta vanilie(fiola)
coaja de portocale

Glazura

100 gr ciocolata neagra
50 ml frisca
20 gr unt

Preparare coji

Se separa ouale ,albusurile se bat spuma cu zaharul,galbenusurile se amesteca cu razatura de portocala si se incorporeaza usor in albusuri.Se cerne faina deasupra,se amesteca usor de jos in sus dupa care cu ajutorul unui pos cu dui se toarna mici cerculete cu diametru de 5 cm pe hartie de copt.Se coc la foc moderat .

Preparare crema

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun la fiert pe baie de apa, amestecand continuu pana incepe sa se spumeze. Se dau deoparte si se adauga gelatina care intre timp am hidratat-o in 50 ml apa rece. Se amesteca energic pana ce gelatina se dizolva complet .Temperam amestecul de ou si gelatina si-l adaugam peste frisca batuta bine. Aromatizam crema cu esenta vanilie si
razatura de portocala.

Glazura
Frisca impreuna cu ciocolata si untul se pun pe baie de apa pana ce se topesc Se omogenizeaza foarte bine.

Siropul
Se fierbe apa cu zaharul .Dupa ce s-a racit se aromatizeaza cu esenta de vanilie si fasii din coaja de portocale

Asamblare

Cojile se trec prin sirop si se aseaza pe un platou.Cu ajutorul unui pos cu sprit mare turnam crema care intre timp a inceput sa prinda consistenta,asezam a doua coaja ,iar deasupra turnam un mot generos de crema.Se dau la rece pentru o ora dupa care le glasam cu glazura de ciocolata.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram