Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu zmeura












Blat
200 gr biscuiti
150 gr ciocolata
50 gr stafide
2 lg miere
2 lg zahar brun
100 gr unt
2 lgt de pudra de roscove

Crema
600 gr branza dulce de vaci
300 gr smantana
4 lg miere de albine
4 lg zahar brun
coaja si zeama de la o lamaie
o esenta vanilie(fiola)
200 gr zmeura
2 pliculete de gelatina(20 gr)

Pentru ornat

300 gr zmeura
un plic tort –gelee rosu
4 lg zahar

Mod de preparare

Blat
Maruntim biscuiti cu ajutorul robotului.
Tot cu ajutorul robotului radem si ciocolata.
Adaugam untul topit si restul ingredientelor si mixam pana ce obtinem o pasta omogena.O intindem uniform intr-o forma detasabila (26 cm) si o dam la rece pentru pana ce se intareste.
Crema
Intre timp preparam crema astfel:branza se introduce in robot si se mixeaza pana ce obtinem o crema fina.Adaugam smantana,mierea ,zaharul,razatura si zeama de la lamaie si mixam pana se incorporeaza bine.Se adauga gelatina care am hidratat-o in 100 ml apa apoi am dizolvat-o pe foc fara a ajunge la punctul de fierbere. Inainte de a o adauga in compozitie o lasam sa se racoreasca.Adaugam si zmeura ,amestecam usor si turnam crema peste blatul intarit.Se lasa la rece pentru 2 ore dupa care ornam astfel:Se aseaza un strat uniform de fructe deasupra peste care turnam tort gelee preparat dupa instructiunile de pe plic.
Se da la rece ½ ora dupa care se portioneaza dupa preferinta

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram