Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Excelent








Foi
8 oua
8 lg zahar
8 lg faina
Esenta de vanilie

Crema

2 oua
200 gr zahar
2 lg apa
250g margarina rama
50 gr cacao
1 esenta rom

Glazura

200 gr ciocolata
100 ml frisca
50 gr unt.

Fistic maruntit

Preparare foi

Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta de vanilie.Se cerne faina deasupra incorporand-o in amestec.Se intind doua foi pe hartie de copt si se coc la foc moderat .Le pudram bine cu zahar pudra sa nu se lipeasca intre ele pana ce le folosim.

Crema
Ouale zaharul si apa se fierb pe baie de apa pana la proba de fir .Adaugam cacao cernuta ,incorporam si lasam sa se raceasca.Incorporam margarina putin cate putin mixand la putere mare.Aromatizam crema cu esenta de rom la fiola.

Glazura
Ciocolata frisca si untul se pun intr-o craticioara pe baie de apa pana ce se obtine o glazura omogena

Asamblare

Foile de rulada se taie in bucati egale (eu am obtinut 8 buc).Pentru un straif de prajitura avem nevoie de 5 buc pe care le-am asamblat impreuna cu crema.Celelalte 3 buc le-am taiat pe din doua (obtinand 6 buc)formand si din ele e un al doilea straif ..binenteles la jumatatea primului.Se dau la rece dupa care se glaseaza in glazura de ciocolata.Pentru asta e nevoie ca straiful sa fie pus pe un gratatr .
Dupa ce glazura s-a intarit portionam prajitura in portii egale cu ajutorul unui cutit cu lama fierbinte
Decoram cu fistic maruntit.

Nota:
Cei ce nu folosesc margarina rama pot folosi un unt de foarte buna calitate de preferat cu 82%grasime, untul cu mai putina grasime contine multa apa  si nu se preteaza pentru aceasta crema fiindca riscam sa o taiem.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram