Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura Lamaita

Prajitura Lamaita

Prajitura Lamaita este o prajitura de casa preparata foarte des in vremurile copilariei la noi in casa.  Mi-am adus aminte de aceasta prajitura de casa simpla, delicioasa si am rugat-o pe mama  sa caute in caietul ei cu retete cu prajituri. Zis si facut Prajitura Lamaita, sper sa va fie pe plac. Sunt sigura ca multi dintre voi o cunoasteti chiar daca nu sub aceasta denumire…

Ingrediente foi Prajitura Lamaita:
2 oua intregi
8 linguri zahar pudra
2 linguri untura(3 linguri margarina)
200 ml lapte
1 lingurita amoniac dizolvat in lapte caldut
600 g faina

Ingrediente crema Prajitura Lamaita :
1 l lapte
10 linguri faina
10 linguri zahar
sucul de la 2 lamai
250 g margarina Rama (sau 250 g unt)

Preparare foi Prajitura Lamaita :
Intr-un vas punem ouale intregi , adaugam untura la temperatura camerei (sau margarina), zaharul, amoniacul dizolvat in laptele caldut si amestecam cu mixerul in aceasta compozitie. Adaugam treptat faina pana aceasta se incorporeaza bine si compozitia rezultata o impartim in 4 parti egale.  Fiecare parte se  intinde pe dosul tavii unse cu ulei sau unt si tapetata cu faina cate o foaie si o coacem pna devin rozalii. Obtinem in final 4 foi. Foile coapte le luam de pe dosul tavii si le asezam pe hartie avand grija sa nu le suprapunem cat sunt calde deoarece se pot lipi. Pana foile  de prajitura racesc ne ocupam de prepararea cremei.

Preparare crema Prajitura Lamaita :
Intr-o cratita punem cele 10 linguri de faina, 10 linguri zahar, zeama de la lamai, si adaugam treptat laptele rece in asa fel incat sa nu se formeze cocoloase. Punem vasul la foc sa fiarba amestecul pana aceasta se ingroase. Se ia deoparte si se lasa la racit. Dupa ce crema fiarta este rece adaugam la ea 250 g margarina Rama si o spumam cu ajutorul unui mixer pana se omogenizeaza.

Asamblare Prajitura Lamaita :
Se aseaza pe un platou o foaie de prajitura coapta se unge cu crema, se pune deasupra alta foaie si continuam procedeul pana la epuizarea foilor si cremei. Ultima trebuie sa fie foaie de prajitura. Deasupra se poate orna cu glazura de ciocolata , cu ciocolata rasa, sau alte variante dorite de fiecare.

Comentarii recente

  • raluka

    04/08/2013 at 18:45

    ce dimensiune a avut tava?

  • Nicole Frotey

    24/10/2013 at 23:58

    Este Alba ca zapada ! Prajitura copilariei mele.Aici in Franta nu pot s-o fac pentru ca nu se gaseste amoniac si nu poate fi inlocuit cu alceva. Pentru foi folosesc 8 linguri de ulei iar cand prajitura este gata, pun tava peste ea si pun o greutate si o las la presat citeva ore bune dupa care o ornez si o tai in romburi. E prea bunaaa!

  • flore

    09/04/2015 at 21:55

    ce dimensiune are tava pentru foi? mersi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram