Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura rapida cu prune- Szilvas lepeny

Prajitura rapida cu prune- Szilvas lepeny

Prajitura rapida cu prune- Szilvas lepeny este pe cat de simpla pe atat de buna. Se prepara rapid si prunele se pot inlocui cu alte fructe care va sunt pe plac. Prajitura va fi la fel de delicioasa. Eu am preparat blatul cu cantitati duble deoarece si tava pe care o posed e imensa ,si familia e numeroasa. Pentru ingredientele date o tava de 40×25 cm este suficienta.

Prajitura rapida cu prune- Szilvas lepeny

Va recomandam sa incercati si Prajitura Rapida cu caise, Prajitura pufoasa cu caise, Prajitura cu visine si cirese. Retetele enumerate le gasiti daca dati clic pe titlul din imaginile de mai jos.

Prajitura rapida cu prune- Szilvas lepeny – Ingrediente

4 oua,
250 g zahar,
100 ml ulei,
100 ml lapte,
250g faina,
1/2 plic praf de copt,

Prajitura rapida cu prune- Szilvas lepeny – Preparare

Intai taiem prunele in doua si indepartam samburii. Dupa ce am terminat aceasta treaba ne apucam sa preparam blatul ( pornim intre timp cuptorul sa fie bine incalzit ).

Galbenusurile de la cele 4 oua le spumam cu 250 g zahar dupa care adaugam pe rand cei 100 ml ulei si 100 ml lapte continuand mixarea . La cei 250 g faina adaugam 1/2 plic praf de copt si impreuna se adauga la compozitia de galbenus mixand in continuare. Albusurile le batem spuma cu 1 praf de sare dupa care o adaugam la compozitia de galbenus.

Prajituri fara coacere

Prajitura rapida cu prune- Szilvas lepeny

Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi compozitia rezultata o turnam in tava (de 25/40 cm) tapetata cu hartie de copt .
Asezam peste compozitie prunele taiate pe jumate una langa alta , cat mai strans ,dupa care dam tava la cuptor.

preparare

Lasam initial la foc mare timp de 5 minute pana incepe blatul sa se ridice ,apoi reducem focul la minim si lasam sa se coaca (e copt in momentul in care la proba cu scobitoarea nu se mai lipeste aluat pe ea ).

Prajitura rapida cu prune- Szilvas lepeny

Dupa ce s-a copt o scoatem, o lasam la racit (daca aveti rabdare …) si o pudram cu zahar praf sau o lasam asa (fiecare dupa cum doreste …). Se va taia in cuburi mai maricele si se poate servi .

Prajitura rapida cu prune- Szilvas lepeny

Alte recomandari cu prajituri rapide pe care vi le facem cu draga inima ar fi Prajitura rapida cu branza, Prajitura rapida la Metru, Prajitura rapida Acoperis de casa. Toate aceste retete le gasiti dand clic pe titlul afisat in imagini!

Va invitam cu draga inima sa incercati aceasta delicioasa Prajitura, mai ales ca acum inca este sezonul prunelor!!!

Prajitura rapida cu prune- Szilvas lepeny

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Comentarii recente

  • Mihaela

    23/08/2011 at 21:17

    Eu coc toate prajiturile la 180 grade, ce inseamna foc mic, foc mare? 🙂 reteta e f usoara si as vrea sa o incerc si eu in varianta ta cu foc mare la inceput si apoi mic pana la coacere

  • yaya6

    23/08/2011 at 22:38

    se face rapid dar se mananca si mai rapid,e super buna

  • nadina73

    24/08/2011 at 00:38

    minunata,am sa o incerc

  • Style Handmade

    24/08/2011 at 07:42

    Ce bine arata! Chiar vroiam sa iau prune azi sa fac galuste, dar prajitura aceasta imi lasa deja gura apa. Multumesc din suflet pentru reteta

  • Leila

    24/08/2011 at 16:15

    Draga mea Mihaela , incearca cu varianta flacara mare ( dat la maxim ) si flacara mica (dat la minim ) , poate asa reusesti 😉 🙂

  • Anonymous

    02/09/2011 at 18:34

    scuze ,ca intreb dar are dreptate Mihaela ,reteta e super insa am cuptor electric asa ca nu merge flacara mare sau mica ,,,ms frumos pt intelegere,

    • Anonymous

      06/08/2012 at 17:25

      si eu am electric – flacara mare este echivalentul a 170°C mediu 150°C (Miha)

  • Leila

    05/09/2011 at 18:16

    Anonim, nu am cuptor electric . Indicatiile ce as putea sa iti dau ar fi : 1. Dupa ce cuptorul e cald (tu trebuie sa stii cu cat timp il pornesti inainte … ) introduci tava cu prajitura .
    2. Lasi la temperatura maxima pana incepe blatul sa creasca si formeaza o crusta deasupra , apoi reduci focul la o temperatura mai joasa si lasi sa se coaca frumos pana devin frumos aurie deasupra blatul.
    3. Incerci cu scobitoarea si daca nu se lipeste de ea aluatul inseamna ca e copt si poti scoate praji din cuptor .
    O seara placuta sa ai ! Sper ca am putut fi de folos oarecum ….

  • Gratiela

    21/09/2011 at 16:05

    ….vreau sa fac un week-end al prunelor !…deci voi face galuste si aceasta prajitura …..cantitatile sint pt o prajitura care umple tava obisnuita a cuptorului sau pentru tava mica ???….multumesc !

  • Leila

    21/09/2011 at 21:49

    Gratiela , eu am o tava de 40×25 , si la aceasta e suficienta cantitatea scrisa mai sus .

  • Anonymous

    26/06/2012 at 21:59

    Nu o sa ma dorm cu gandul la placinta!!!!

  • Anonymous

    27/08/2012 at 17:18

    Ce cantitate de prune ati folosit la prepararea prajiturii?

    • Lory

      27/08/2012 at 21:20

      Din poza se vede cat de dese le-a asezat 🙂 …cam in jur de 700 gr prune fara samburi …oricum nu mai mult de 1 kg

  • Anonymous

    30/08/2012 at 11:58

    Saptamana trecuta am fost in vizita la soacra mea, si ca sa o indulcesc i-am facut aceasta prajitura. A fost foarte incantata, mi-a cerut reteta, asta inseamna ca am cucerit-o si datorita voua am putut arata ca sunt o buna bucatareasa. Este foarte buna, pufoasa, dulce acrisoara; iar deasupra este moale datorita sucului pe care l-au lasat prunele coapte. Minunat, saptamana asta voi incerca prajitura pufoasa cu prune, sper sa-mi iasa la fel de bine.
    Sunteti niste bucatarese minunate si aveti niste retete practice si delicioase.
    Va multumesc!

    • Lory

      31/08/2012 at 19:30

      Ma bucur sa aud ca reteta noastra a fost incercata si i-a placut soacrei tale 🙂
      SI PRAJITURA PUFOASA CU PRUNE ESTE FOARTE BUNA …NU ARE CUM SA NU-TI IASA !!
      Sa ai spor !!

  • Anonymous

    30/08/2012 at 14:21

    Am facut-o, a iesit grozav si are un gust minunat, prietenul a mancat dintr-o data jumatate de tava 🙂 Multumesc pt reteta 😛

  • Anonymous

    31/08/2012 at 09:43

    foaarte usoara si cred ca o sa fie buna

  • Anonymous

    31/08/2012 at 16:06

    Am facut si eu aceasta prajitura. Informatia ca tu ai o tava foarte mare nu este suficienta. Era bine daca indicai dimensiunile pt compozitia din cele 4 oua. Nu am intuit bine tava si a iesit prea inalta fapt pt care a trebuit sa o tin foarte mult in cuptor si astfel s-a uscat pe margini.Sper s-o refac si sa revin si eu cu afirmatia ca este buna prajitura. Geta

    • Lory

      31/08/2012 at 19:31

      Undeva mai sus la comentarii Lia a scris ca tava are 25/40 cm …am sa editez reteta ca sa nu mai fie confuzii:)

  • Anonymous

    03/09/2012 at 12:36

    simona: am fact aceasta prajitura si este fenomenala!!! s-a terminat fff repede !!pupici :*

  • Anonymous

    03/09/2012 at 18:20

    Sunt tot eu,Geta cea care am scris mai sus. Scuze dar nu citesc aproape niciodata comentariile.Lasand marginile la o parte, prajitura a fost foarte buna. Felicitari pentru blog

  • Anonymous

    05/09/2012 at 09:24

    anca: am facut si eu ieri aceasta prajitura si a iesit foarte buna si gustoasa, si se face foarte repede1 multumim de reteta,vom incerca si cu alte fructe!!!!

    • Lia

      10/09/2012 at 21:36

      Sa va fie de bine Anca ! Ne bucuram sa citim ca retetele noastre va sunt pe plac.

  • Alexandra

    22/09/2012 at 09:26

    Am facut si eu prajitura…e senzationala! S-a terminat in maxim o jumatate de ora dupa ce am pus-o pe masa! Iti multumesc pentru reteta!

  • Anonymous

    28/09/2012 at 22:37

    buna.daca in loc de lapte punem apa sunt sase ca prajitura sa iasa la fel de buna? (sunt alergica la lactoza)

  • Anonymous

    29/09/2012 at 20:52

    buna.am facut prajitura,am inlocuit laptele cu apa si a iesit nu buna, ci ffffoarte buna.multumesc pentru reteta

    • Lia

      29/09/2012 at 22:27

      Sa iti fie de bine! Ma bucur sa aud ca a iesit buna 🙂 O idee buna pentru zilele de post. Multumesc!

  • Anonymous

    05/10/2012 at 20:16

    a iescit estraordinar de buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

  • Nurgykutza

    12/07/2013 at 15:25

    O pregatesc de fiecare data cu placere, in fiecare sezon cu diferite fructe si de fiecare data a fost exceprional de buna

    • LianaFilipas

      12/07/2013 at 17:19

      Ne bucuram sa citim ca esti mukltumita de aceasta reteta . Ai mare dreptate merge preparata cu orice fel de fructe … O zi superba sa ai !

  • Da Lia

    21/09/2013 at 13:59

    acum o s-o fac! stiu ca este f buna!

  • Valentina Neagu

    18/11/2013 at 14:37

    Marfa reteta,mi a iesit o super prajitura,iar la final am adaugat bezea! foarte buna si usor de preparat!!!!

  • dana

    09/12/2015 at 00:31

    Neavand fructe proaspete, eu am pus piersici si gutui din compot 🙂
    Prajitura nu are ingrediente complicate iar rezultatul este deliciosssss !!!
    Multumesc pt reteta ! :*

  • Claudia

    04/08/2016 at 18:05

    Ii foarte bunaaaa!!!!! Nu am mai mâncat așa prăjitura delicioasa! Mulțumesc frumos de rețeta!

  • Sorana

    27/08/2018 at 03:14

    Poate cineva sa precizeze exact la ce temperatura trebuie coapta prajitura la inceput si la ce temperatura trebuie reglat cuptorul pe urma pina la coacerea finala a acestei prajituri?
    Multumesc mult!
    Sorana

  • Ohne

    07/10/2018 at 09:07

    Bună. Sa înțeleg ca la cantitatea dubla se pun 500 g zahar ? Mi se pare cam mult …O am acum la cuptor și nu mi s a intaplătit niciodată dar aCum îmi curge din tava….Nu stiu ce sa a întâmplat. ….

    • Liana Liana

      22/11/2018 at 21:27

      Trebuia sa folositi o tava mai mare .

    • Caty

      26/10/2019 at 19:51

      A iesit foarte bine intr-o tava de cca.28×40.
      Cred ca este cam mult sa dublezi cantitatile pentru tava de cuptor clasică (as pune cantitatea din reteta plus 1/2 din cantitate, adică 6 ouă, 250+125g =375g zahar, 375 făină, 150 ml lapte, 150 ml ulei).
      Multumesc pentru reteta!

  • Dorisand

    03/08/2019 at 18:04

    Hallo LianaLiana,
    A inceput sezonul de prune.si am dat de aceasta rezeta care arata foarte apetisant.
    Prajitura a iesit excelent, cu doua mici modificari, numai 100 gr zahar, iar temp de 180°C pe toata durata de 30 min.
    Mersi.

  • kikcris

    25/09/2019 at 19:17

    Buna! este a doua oara cand prepar prajitura aceasta cu prune ……este sezon !
    Este fffffffoarte foarte buna.

  • Ciutari Eva

    30/09/2022 at 13:26

    Cu prune din compot ,iese prajitura?

  • Marta

    20/09/2023 at 19:40

    La fel am patit si eu. Intr-o parte scrie:”Pentru ingredientele date o tava de 30×20 cm este suficienta.”, iar apoi scrie „Amestecam usor pana se omogenizeaza apoi compozitia rezultata o turnam in tava (de 25/40 cm)”. Si ma gandeam ca tava mai mare a folosit-o pentru ca spunea ca a facut compozitie mai mult. Am facut in tava mai mica si mi s-a cam ars pe margini, ca atunci cand era ok pe margini, in mijloc inca baltea compozitia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram