Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajiturele Jerbo Rapide

Prajiturele Jerbo RapidePrajiturele Jerbo Rapide
Cine nu cunoaste Prajitura Greta Garbo sau Jerbo? Nu cred sa existe cineva, dar nu este exclus! Pe cand eram copil era foarte la moda aceasta Prajitura Zserbo ( prajitura Greta Garbo sau Prajitura Jerbo) si erau doua variante de a prepara foile. Una din ele cu praf de copt iesea tare de puteai sa il folosesti pe post de bolovan, iar cea cu drojdie in compozitia foilor era o bunatate care dupa ce il scoteai din cuptor nu te mai putea opri din mancat.

Ei de data aceasta va prezint varianta rapida si fara coacere a acestei prajituri de casa. Speram noi sa va fie pe plac si sa incercati reteta cat de curand. Noi am fost incantati de rezultatul final. Varianta propusa de mine sunt cu biscuiti dietetici, indulcitor Green Sugar pudra  si banuti de  ciocolata din gama Sweeteria, perfecta si pentru diabetici. Normal ca pentru cei care nu au probleme cu glicemia se pot folosi biscuiti petit beure, zahar, ciocolata de menaj… eu am preferat sa folosesc aceste ingrediente prajiturelele fiind date cuiva drag din familie.

Ingrediente Prajiturele Jerbo Rapide

125 g biscuiti dietetici
125 g nuca macinata
100 g dulceata de caise cu indulcitor
Green sugar pudra dupa gust

Prajiturele Jerbo Rapide

Pentru Glazura avem nevoie de

100 g Banuti de ciocolata amaruie cu continut de cacao 70%
1 lingura ulei
50 g Banuti de ciocolata alba
1/2 lingura ulei

Preparare Prajiturele Jerbo Rapide

Biscuitii si miezul de nuca se macina. Se adauga dulceata de caise si indulcitorul dupa gust(dulceata poate sa fie mai multa sau mai putina in functie de cat cere compozitia sa fie una omogena). Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena care nu se lipeste de mana. Se inveleste in folie alimentara si se lasa la rece pentru 30 de minute. Se scoate si se formeaza bilute de marimea unei nuci.

Prajiturele Jerbo Rapide

Banutii de ciocolata impreuna cu 1 lingura de ulei se pun la topit pe baie de aburi. Cand este topita se tavalesc prin ea bilutele formate. Se scot pe folie si se lasa la rece ca glazura sa se intareasca.

Prajiturele Jerbo Rapide
Banutii de ciocolata se topesc si ei si glasam bilutele glasate cu ciocolata. Daca va ramane ciocolata amaruie se pot glasa Prajiturele Jerbo Rapide si cu aceasta ciocolata.

Prajiturele Jerbo Rapide

Nota : Reteta a fost preparata anume cu ingrendiente ce nu contin zahar pentru a putea fi savurate, normal, in limita bunului simt si de catre cei care au probleme cu glicemia.
Reteta poate fi adaptata si pentru restul fara probleme. Se folosesc biscuiti petit beure, zahar praf, dulceata de caise, ciocolata de menaj.
Va dorim Spor la preparat si glicemii mici !

112 Shares

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.