Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada Lacrimi

Rulda LacrimiReteta Rulada Lacrimi, sau Prajitura Lacrima de Elefant, o am de la o fosta vecina.

Este printre primele rulade incercate de mine. Azi mi-am adus aminte de Rulada Lacrimi si am refacut reteta in varianta mea. Reteta originala contine mai multe oua, unt in cantitati mai mari decat cele date de mine in reteta de mai jos. Nu mi-a placut la aceasta rulada marimea finala dupa ce o umpleam cu crema si banane.

Nu am stat pe ganduri si am refacut Rulada Lacrimi.Va invit sa cititi si sa incercati si alte rulade la fel de gustoase ca si aceasta cum ar fi : Rulada cu branza si mandarine, Rulada Dots, Rulada cu afine, Rulada visinica, si alte multe retete de rulade din sectiunea Torturi si prajituri.

Ingrediente Rulada Lacrimi :

4 oua
4 linguri zahar
5 linguri faina
½ plic praf de copt

Ingrediente Crema Rulada Lacrimi :
300 ml lapte
4 linguri faina
5 linguri zahar
150 g nuca macinata
1 fiola esenta rom
100 g margarina Rama (la cub) sau unt

Alte ingrediente folosite :
2 bucati banane
ciocolata alba si neagra pentru glazura

Preparare Rulada Lacrimi :

Se prepara un blat de pandispan. Separam ouale. La galbenusuri adaugam 4 linguri cu zahar. La albusuri adaugam 1 praf de sare. Amestecam praful de copt  cu faina. Galbenusurile  se freaca cu zaharul pana se spumeaza. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile spumate se amesteca cu albusurile batute spuma si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Se adauga faina  si se amesteca.

In tava tapetata (tava folosita are marimea de 30×22 cm masurat pe interior), cu hartie de copt  turnam blatul rezultat si dam la cuptorul preincalzit. Se coace(se face proba cu scobitoarea)  apoi se scoate din cuptor si se rastoarna pe un prosop de bucatarie pe care il umezim in prealabil in apa rece si il stoarcem apoi bine. Rulam prosopul impreuna cu blatul de pandispan de pe care inlaturam intai hartia de copt si il lasam asa pana umplem rulada cu crema.

Preparare crema Rulada Lacrimi :
Intr-un vas punem 4 linguri faina, 5 linguri zahar la care adaugam treptat 300 ml lapte rece. Amestecam si punem la fiert pana se ingroase. Adaugam  dupa ce  luam vasul de pe foc 150 g nuca macinata (se poate folosi in loc de nuca, nuca de cocos), 1 fiola esenta rom si amestecam. Lasam la racit  dupa care adaugam 100 g margarina sau unt. Amestecam cu mixerul in compozitie pana se omogenizeaza.

Rulada Lacrimi Ansamblare Rulada Lacrimi :
Piscotul  se scoate din prosopul umed, il desfasuram cu grija si se unge cu crema rezultata. Se aseaza bananele curatate pe o margine si se ruleaza. Se glazureaza cu ciocolata sau se poate pudra simplu cu zahar praf si merge de minune alaturi o cafeluta sau un pahar cu sampanie.

Rulada Lacrimi Spor la Prajiturit !

Comentarii recente

  • cristina

    14/03/2015 at 22:26

    O rulada cu un aspect foarte frumos! Va multumesc pentru reteta! O pregatesc chiar acum, in timp ce scriu :o) Am o intrebare legata de conacerea pandispanului. Imi puteti spune, va rog, la ce temperatura trebui copt si pentru cat timp. Va multumesc frumos!

    • Liana Liana

      14/03/2015 at 22:32

      Buna Cristina , temperatura de coacere pentru pandispan este de 160-170 grade timp de 20-25 minute. Pentru siguranta eu nu as renunta la proba cu scobitoarea 🙂 .

      Sa ai spor !

  • Gabriela

    05/04/2015 at 18:06

    E nemaipomenita rulada aceasta 😀 eu o am din clasa a II-a de la scoala. Avusem tema de casa sa scriem o reteta de prajitura si colegul meu de banca avea aceasta reteta. Am furat-o 😀 si de atunci am facut mereu, fiind preferata fratelui meu. Eu o faceam mereu prajitura, nu rulada, pana am descoperit ca e nemaipomenita si rulada, doar ca se termina prea repede asa 😀
    As avea o intrebare, legat de glazura. Cum o faceti? Folositi ciocolata clasica sau ciocolata de menaj? Am incercat de multa ori sa topesc ciocolata pt glazura la eclere si nu am reusit. Am incercat si pe abur, si la microunde, dar nu am reusit sa o topesc. Este vreun secret sau trebuie sa mai insist pana iese? 😀
    Multumesc anticipat 🙂

    • Liana Liana

      05/04/2015 at 20:28

      Gabriela, folosesc ciocolata de menaj cand am,alteori ciocolata clasica. Iti recomand sa razui pe razatoarea mare intai ciocolata apoi impreuna cu putina frisca sau lapte sa o pui la topit pe baie de aburi. Dupa ce a topit adauga putin unt la ciocolata sa ii dea luciu 🙂

    • Gabriela

      06/04/2015 at 23:52

      Multumesc mult pt raspuns. O sa incerc zilele acestea la prajiturile pt Paste 😀

  • Ramona

    30/03/2016 at 10:35

    Acum am terminat de asamblat rulada,a iesit super,mama îmi pregătea mereu rulada cu fineti ,unt si banana,din pacate nu mai e ….ma bucur ca am reusit..credeam ca e mai complicat,datorită tie am reusit,mersi!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram