Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Savarine

Savarine
PT. ALUAT
faina 250 g
drojdie 15 g
lapte 200 ml
oua 2 buc
zahar 20 g (o lingura)
ulei 30ml
sare 5 g
coaja rasa lamaie
PT. SIROP:
zahar 280 g
esenta rom
apa 400 ml
DECOR:
frisca 200ml
vanilie
jeleu sau gem de care va place
Pentru uns formele
unt
faina

savarine-preparare-1

Savarine
Preparare:
-Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga peste ouale batute cu sare, coaja de lamaie, laptele cald si uleiul.
-Se amesteca si se adauga faina mixand pana la omogenizare-aluatul rezultat are o consistenta curgatoare.
-Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
-Se ung formele de savarina cu unt si se tapeteaza cu faina.
-Se pune aluatul in forme si se lasa sa creasca.
-Se coc in cuptorul preincalzit timp de 20-23 min la 180 grade C.
-Se lasa sa se raceasca.
-Se insiropeaza in sirop caldut care in prealabil a fost fiert si aromatizat .
-Pentru aspect se aseaza cu baza ca fata.
-Se unge dasupra cu jeleu sau gem.
-Se taie un capacel subtire.
-Se ridica capacelul si se orneaza cu frisca.

Se obtin 10 buc

Comentarii recente

  • Amalia

    18/10/2009 at 17:16

    Buna harnicutelor :). Am incercat reteta voastard e savarine si au iesit super ! Va multumesc mult , pupici din Cluj !

  • Oana

    10/12/2011 at 02:09

    o reteta simpla si de la aspect cred ca sunt si f f bune

  • Anonymous

    17/02/2012 at 17:47

    am incercat si eu insa consider ca au mult prea mult ulei

  • Anonymous

    13/03/2012 at 08:46

    sa va spun un secret ((omul cit traieste tot invata.. si tot … moare….)simbata am facut si eu savarine.. o tura le`am copt in forme de silicon si altele in formele clasice cele simple ca si ale voastre.. ei bine… cele coapte in formele clasice din metal au fost mai pufoase . s`au insiropat fff bine.. au fost deosebita.. cele coapte in forme de silicon au fost altfel.. au avut coaja mai mata.. nu le`am putut insiropa cum trebuie…nu au fost asa de pufoase ca si celelalte…asa ca renunt la „” silicoane”” … rodica din cluj

    • Lory

      04/05/2012 at 21:30

      Rodica ma bucur ca reteta mea ti-a fost de ajutor .Multumesc pentru pot .E bine de stiut …eu oricum le fac in formele mele de tabla fiindca imi place cum iese modelul
      Pupici
      Lory

    • Oli Rusu

      07/08/2013 at 16:41

      ♥ 🙂

  • Anonymous

    03/05/2012 at 14:07

    Salut!!! cum sunt noua in bucatarie.. am o intrebare… cum fac sa dispara mirosul de la drojdie.. se simte chiar si la gust… multumesc!! mulltumesc!!! si felicitari pentru blog!!

    • Lory

      04/05/2012 at 21:34

      Savarinele facute de mine nu au nici miros dar nici gust de drojdie 🙂 Nu stiu de ce ale tale au …poate e de vina drojdia ce o folosesti….sincer nu am idee 🙁
      Multumim!!

  • Anonymous

    31/07/2012 at 20:16

    Foarte gustoase savarinele!!!
    Puteti sa-mi spuneti unde as putea gasi formele, de cumparat?
    Multumesc.

  • Lory

    02/08/2012 at 10:16

    Formele le gasesti la raioanele cu articole pentru bucatarie 🙂

  • geo

    09/11/2012 at 21:45

    dupe ce se face aluatul cat se lasa la dospit pana se pune in forme????multumesc astept raspuns

    • LoredanaCarp

      10/11/2012 at 09:28

      Geo nu stiu sa-ti zic in cate minute creste , dar cand vezi ca si-a dublat volumul, iei aluatul cu lingura unsa cu putin ulei casa nu se lipeasca si pui in formele de savarina (sa ocupe cam 3/4 din forma.Le lasi sa mai creasca putin si in forma dupa care le dai la cuptor .

    • geo

      10/11/2012 at 16:38

      MULTUMESC FRUMOS!!!!

    • geo

      10/11/2012 at 16:38

      MULTUMESC FRUMOS!!!!

    • laura

      03/03/2013 at 21:52

      30 de minute
      doar atat trebuie lasate sa creasca

    • laura

      03/03/2013 at 21:53

      deloc…il pui in forme sa creasca 30 de minute

  • laura

    03/03/2013 at 21:52

    eu am pastrat formele de carton de la pachetele din kaufland,dar nu aveam reteta va multumesc mult…
    🙂

  • Dana

    09/01/2016 at 22:04

    Cite ies din compositiva de maí sus??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram