Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu crema de trufe














Ingrediente
Blat

8 oua
6 lg faina
8 lg zahar
2 lg cacao
50 gr ciocolata rasa
esenta de rom

Crema 1
200 ml frisca
100 gr ciocolata amaruie
100 gr ciocolata cu lapte
esenta rom

Crema 2
200 ml frisca
200 gr ciocolata alba
esenta vanilie

Sirop
6 lg miere de albime
400 ml apa
1 lg ness
50 ml whiskey

Glazura
100 gr ciocolata alba
200 gr ciocolata amaruie
200 ml frisca
50 gr unt

Decor
frunze de ciocolata
bomboane trufe
ghinde din martipan

Mod de preparare

Blatul

Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom.Se unesc cele doua compozitii ,se cerne deasupra faina amestecata cu cacao se adauga ciocolata rasa si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine.Se toarna intr-o tava rotunda(26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi .
Crema 1
Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena.
Se da la rece pentru cateva ore(5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului.Obtinem o crema fina pe care o aromatizam cu ce esenta de rom.

Crema 2

Procedam la fel ca la crema 1…numai ca aici folosim ciocolata alba si esenta de vanilie.
Sirop
Mierea amestecata cu apa se fierbe .Adaugam nessul dupa care dam la rece .Se aromatizeaza cu 50 ml whiskey.

Glazura
Ciocolata frisca si untul se amesteca intr-o cratita pe baie de apa pana obtinem o compozitie omogena destul de fluida.
Glazura o preparati in momentul cand trebuie sa glasati tortul.

Asamblare
Pe un platou se aseaza prima foaie de blat o insiropam cu siropul racit dupa care intindem uniform crema de ciocolata neagra .Asezam si cea de-a doua foaie de blat, o insiropam deasemeni,dupa care intindem crema de ciocolata alba.Terminam cu cea de-a treia foaie de blat insiropata.Nivelam fata si lateralele tortului cu putina crema (de preferat sa oprim din crema ce am folosit la umplerea lui) si il introducem la frigider pentru 3 ore.
Se scoate,se glaseaza in glazura de ciocolata si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram