Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Primavara











Ingrediente blat :

10 oua
10 linguri faina
10 linguri zahar
1 praf de copt

Ingrediente crema ciocolata :

600 ml frisca Megle (Hulala)
400 gr ciocolata menaj

Ingrediente fondant :

450 gr marshmallow
2 linguri apa
2 fiole esenta vanilie
900 gr zahar pudra
rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit
amidon alimentar pentru intins
coloranti alimentari

Ingrediente pasta lapte praf :

Lapte praf de la Dr Oetker
Zahar
Apa
Coloranti alimentari

Preparare Blat :

Separam albusul de galbenusuri . Cele 10 galbenusuri le spumam cu 10 linguri zahar si adaugam la ele 1 plic praf de copt . Albusurile cu 1 praf de sare le batem spuma. Amestecam albusul batut spuma cu galbenusurile si adaugam treptat cele 10 linguri faina amestecand usor. Turnam compozitia rezultata in forma de copt ( am folosit o forma cu diametrul de 26 cm ) in care am pus in prealabil hartie de copt , apoi dam la cuptorul preincalzit la foc iute pana blatul se ridica apoi reducem focul la mic . Facem proba cu scobitoarea ca la orice piscot si apoi il scoatem si lasam la racit . Cand blatul e racit il taiem in 3 sau 4.

Preparare crema ciocolata:

Punem la incalzit 500 ml frisca in care adaugam 400 gr ciocolata menaj si lasam la foc pana aceasta se topeste. Se lasa la rece cateva ore bune (de preferinta ar fi 10 ore).Cand e bine racita o spumam cu mixerul cateva minute apoi adaugam 100 ml frisca pe care am batut-o spuma inainte, treptat.

Preparare fondant Marshmallow :

Ungem un vas bine cu rama asezam in el marsmallows ,adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallowsul(eu am pus de patru ori cate 30 secunde , dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste). Sa aveti grija sa puneti la topit intr-un vas mai mare deoarece se umfla foarte tare acest marshmallows. Dupa ce e topit adaugam la el cei 900 gr zahar pudra si cu o lingura amestecati bine pana se incorporeaza tot zaharul(este foarte lipicios). Cand pasta este omogena pudram o folie sau o punga cu un pic de amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Cu acest fondant am acoperit tortul. Se intinde usor pe masa presarata cu amidon.

Preparare pasta de lapte praf :

Punem cateva linguri de zahar si putina apa la foc si fierbem un sirop de zahar .Lasam la racit (cand e rece are consistenta mierii de albine ) . Din acest sirop adaugam cate putin la laptele praf pana obtinem o pasta omogena .Din aceasta pasta vom modela liliacul si narcisa (sau ce floare doreste fiecare pentru a orna tortul ).Cantitate exacta de lapte praf si sirop nu va pot spune ,fiecare isi face cate un pic de pasta initial , pe care le modelati rapid , altfel se intareste si nu se mai poate modela . Pentru liliac am folosit o combinatie de albastru si rosu sa obtin culoarea mov , pentru frunze am combinat albastru cu galben .

Asamblare:

Blatul il taiem in 3 sau 4 si fiecare parte il insiropam bine cu un sirop facut din cateva linguri de zahar pe care il caramelizam apoi adaugam apa si lasam sa se topeasca zaharul caramelizat . Siropul il lasam la racit si adaugam 1 esenta de rom.
Asezam o felie de blat pe farfurie , o insiropam cu siropul descris mai sus , punem o parte de crema peste si deasupra asezam cealalta felie de blat . Procedam identic si la celelalte felii de blat. Terminam cu blat de piscot . Lasam un pic de crema cu care vom unge in strat subtire tortul pe dinafara si acoperim cu fondantul de marshmallow intins .
Florile din pasta de lapte praf , frunzulitele cat si fundita din pasta marsmallow, cu ajutorul siropului de zahar le-am fixat pe tort (am uns cu sirop de zahar o parte a figurinelor apoi le-am asezat pe tort si l-am lasat sa se usuce ) .
Se feliaza si se poate servi .

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram