Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ciorba de cartofi cu tarhonCiorba de cartofi cu tarhon
Mai zilele trecute eram in dilema… . Nu stiam ce ciorba, supa sa gatesc. La un moment dat suna telefonul. O voce cunoscuta al unui prieten drag noua, la celalat capat de fir, dar si de tara. Ma intreaba de o anume reteta…, sigur nu o aveam pe blog, dar astfel mi-a dat ideea ce sa gatesc.

Nici nu stiu cum am omis aceasta Ciorba de cartofi cu tarhon sa nu o postez pe blog pana acum, asa ca prietene drag, iti multumesc pentru ajutorul pe care mi l-ai dat in a ma decide asupra meniului… Multe imbratisari de la Oradea!!! Daca vreti o ciorba care sa aiba si carne in ea asemanatoare cu aceasta, va recomand sa incercati Ciorba ardeleneasca de porc.

Ingrediente Ciorba de cartofi cu tarhon :

600 g cartofi
300 g legume (morcovi,patrunjel,telina)
1 ceapa mica
2.5 l apa
400 g smantana
2 galbenusuri ou
4 linguri ulei
5 g Frunze de leustean  taiate marunt
3 g tarhon (eu am folosit tarhon uscat )
bors dupa gust (am folosit bors de la Maggi)
otet cat sa acopere tarhonul uscat

Preparare Ciorba de cartofi cu tarhon :

Curatam cartofii ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem deoparte in apa rece pana le vine randul. Morcovii, patrunjelul si telina se curata, se spala apoi se dau pe razatoarea mare. Ceapa se da pe razatoarea fina si se pune deoparte.

Intr-o oala punem 4 linguri ulei si calim legumele date pe razatoarea mare pana se inmoaie. Stingem totul cu 2.5 l apa. Adaugam ceapa razuita si 1 lingurita de sare.

Tarhonul uscat il punem intr-un pahar si turnam peste el otet cat sa il acopere putin si il lasam asa pan ail vom folosi. Frunzele de leustean se taie marunt. Smantana impreuna cu galbenusurile de ou se amesteca.

Ciorba de cartofi cu tarhonCand legumele sunt fierte adaugam cartofii taiati. Lasam sa fiarba pana si acestia sunt fierti. In acest moment adaugam  tarhonul impreuna cu otetul . Adaugam si bors dupa gustul fiecaruia. Lasam sa mai  dea  doua- trei clocote impreuna. Din supa fierbinte adaugam la amestecul de smantana si galbenus putin cate putin pana ajunge amestecul respective la temperature supei dupa care o turnam in oala la supa. Lasam sa dea un clocot si presaram deasupra si leusteanul taiat marunt.

Ciorba de cartofi cu tarhonPofta Buna sa aveti! Spor la bucatarit bucate gustoase!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram