Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba de vacuta


ciorba de vacuta
Ciorba de vacuta. Cum se prepara ciorba din carne de vita. Ciorba de vacuta cu legume. Cea mai buca ciorba de vacuta. Costite de vita pentru ciorba. Ciorba de vacuta acrita cu bors de putina.

 Ciorba de vacuta-Ingrediente

6 portii costita de vitel
2 morcovi
3 cepe verzi
o buc telina
2 ardei grasi
5 rosii
3 cartofi
o mana de pastai verzi
1 leg marar
1 leg patrunjel
1 leg leustean
1 lg pasta de tomate
500 ml bors de putina
1 ou
3 lg smantana

Ciorba de vacuta- Mod de preparare

Se pun costitele la fiert intr-o oala incapatoare cu apa rece.
Cand da in clocot se inlatura cu grija spuma formata si se mai lasa sa fiarba 20 min.
Se adauga ceapa taiata marunt, morcovul, telina si ardeii grasi taiati cubulete. Se fierbe incontinuare la foc potrivit pana ce carnea este patrunsa bine.
Se adauga fasolea pastai taiata in bucati potrivite, rosiile tocate marunt si cartofii in cuburi mici.
Se potriveste gustul cu sare iar daca ciorba nu capata culoare de la rosii se mai adauga si pasta de tomate.
Aproape de final se acreste  cu bors dupa care se drege cu oul batut amestecat cu smantana.
Se inchide focul si se adauga in oala mararul, patrunjelul si leusteanul tocate marunt.
Se serveste fierbinte cu leustean verde deasupra, alaturi de un ardei iute.

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram