Avem nevoie de :
300 gr carne de porc (poate sa fie si de vita),
200 gr costita porc afumata (piept de porc sau ciolan afumat ),
2 morcovi,
1 patrunjel,
2 buc ceapa,
sare,piper,boia sau crema de gulyas,
4 rosii decojite taiate cubulete,
boabe de fasole alba aproximativ 2 cani
2-3 linguri verdeturi la borcan ,reteta o gasiti aici ,
ulei, sau o lingura de untura
ardei iuti (facultativ)
Mod de preparare :
Punem fasolea la inmuiat de cu seara pana a doua zi in apa rece.
Ceapa se taie marunt, taiem carnea si afumatura cubulete.
Taiem legumele . Punem ceapa la calit pe ulei sau untura, adaugam carnea ,afumatura apoi morcovii si patrunjelul ,rosiile decojite si taiate. Le calim pret de cateva minute (circa 15 minute) , si adaugam crema de gulyas(sau boia daca nu avem) ,piper si sare.Punem apa peste,cat sa treaca bine peste carne, verdeturile , ardeiul iute taiat (facultativ )si lasam sa fiarba la foc mic pana ce e fiarta carnea pe jumatate. Adaugam boabele de fasole si lasam sa fiarba mai departe .Daca mai e nevoie se mai adauga apa pana sunt fierte toate( se mai potriveste intre timp de gust cu sare daca mai e nevoie).
Se poate servi cu patrunjel taiat fin si ardei iuti.
Comentarii recente
Cafe Portakal
30/01/2011 at 17:14ooo harika olmuş bizim evde çok yapılır kuru fasulye.
sevgiler..
pansy
31/01/2011 at 00:42nu stiu ce ma fac eu fetelor cu voi ! ma bagati in boale ! si io care ma hotarasem sa ma apuc de ceva cura de slabire !
Florian Stroe
13/07/2011 at 12:42…există un loc la Praid unde se mănâncă aşa ceva…e minunat. Cu permisiunea voastră, am să execut şi eu unul, într-o variantă proprie…
Leila
13/07/2011 at 14:42Hai Pansy nu trece inca la regim ca voi veni la capitala in curand !
Leila
13/07/2011 at 14:45Florian , cred ca stiu acel loc din Praid unde se poate papa un bab gulyas bun … Asteptam si varianta ta , poate ne inviti chiar si la o portie .
Florian Stroe
13/07/2011 at 17:39…promit că fac…mă omoară pofta!
Leila
13/07/2011 at 17:44Hehehehe…. eu acusica am papat un bol … Dar sa stii ca m-am gandit si la tine Florine :))
Florian Stroe
14/07/2011 at 08:47…sâc!…că am făcut şi eu!…vă mulţumesc mult pentru idee 😉