Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort de ciocolata

tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Acest tort de ciocolata l-am pregatit cu mare drag pentru data de 26 noiembrie, zi in care fiica mea, Andreea a implinit frumoasa varsta de 16 ani .
La multi ani, draga mea !!

tort de ciocolata

Ingrediente- Tort de ciocolata

  • Ingrediente
    Blat de cacao
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 4 lg cacao
  • esenta de rom
    Sirop pentru insiropat blatul
  • 200 gr zahar
  • 3 lg cappucino
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 300 ml apa
    Crema nr 1
  • 250 gr ciocolata cu crema de cocos
  • 100 gr ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
    Crema nr 2
  • 200 gr ciocolata cu crema tiramisu
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca lichida
    Decor
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida

Mai jos puteti descoperi si alte retete de torturi de casa pregatite dealungul timpului, click pe titul de pe imagini.

Cum pregatim tortul de ciocolata

Blat de cacao pentru tort de ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom.

ingrediente blat tort

Se unesc cele doua compozitii, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine.

blat de tort cu cacao


Se toarna intr-o tava rotunda(26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.

reteta-blat-tort-de-cacao-ingrediente-2

Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi.

Cum pregati cremele de ciocolata pentru tort

Crema nr.1
Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic(fara sa dea in fiert) pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena.
Se da la rece pentru cateva ore(5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului obtinand o crema fina si pufoasa.
Crema nr. 2
Modul de preparare este exact ca la crema nr.1.
Crema pentru decor
Ciocolata se pune intr-un vas, se adauga frisca si se tine la foc mic, amestecand continuu pana ce ciocolata este topita.
Se da la rece pentru 30 de min pana ce crema capata consistenta apoi se mixeaza cateva minute.

crema-de-ciocolata

Sirop pentru insiropat blatul de tort
Se dizolva praful de cappucino in putina apa fierbinte apoi se adauga peste apa amestecata cu zaharul si ciocolata maruntita.
Se fierbe pana ce ciocolata s-a topit. Se raceste inainte de a-l folosi.

Cum se asambleaza tortul

  • Pe un platou se aseaza prima foaie de blat, se insiropeaza dupa preferinta(mai mult sau mai putin) apoi se intinde cam 3/4 din cantitatea de crema, lasand o parte si pentru avelinele de la decor.
  • Asezam a doua foaie de blat, presam usor cu mainile atat cat foaia sa adere la crema, insiropam, apoi punem a doua crema oprind o parte pentru decor.
  • Punem si ultima foaie de blat, presam si insiropam usor.
  • Nivelam tortul deasupra si pe laterale cu putina crema si il dam la rece pentru cel putin 2 ore.
  • Il scoatem din frigider si il imbracam intr-un strat de crema de ciocolata facand cu spatula diferite forme, asa ca in imagini.
  • Din crema ramasa din interior facem cu posul cu varf zimtat cateva aveline.
  • Eu am ales la sfarsit sa il presar cu putina cacao.
  • Pentru acest tort de ciocolata, decorul poate fi facut dupa imaginatia si dorinta fiecaruia.
tort de ciocolata

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!  

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram