Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tarta cu gutui


Ingrediente
5 oua
3 lg ulei
5 lg zahar
5 lg faina

2 gutui
150 gr zahar
200 ml apa
esenta de vanilie

Mod de preparare
Albusurile se separa de galbenusuri.Galbenusurile se freaca spuma cu 2 lg zahar iar albusurile cu restul.In spuma de galbenus adaugam 2 linguri de apa si 1/2 lingurita de praf de copt.Omogenizam si rasturnam peste albusuri incorporand usor.Adaugam uleiul si faina.Aluatul se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pentru 20 de min la foc potrivit.Dupa ce au trecut cele 20 min se scoate si se aseaza feliile de gutuie reci care in prealabil au fost fierte pe jumatate intr-un sirop de zahar si esenta de vanilie.Se unge din abundenta cu siropul ramas si se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.
Se serveste rece pudrata cu zahar pudra vanilat

Comentarii recente

  • Cristina

    20/10/2010 at 20:18

    Arata foarte bine. Sincer nu prea mi-au placut niciodata gutuile (nici compot nici dulceata) insa vazand tarta ta cred ca as manca-o de pe monitor.

  • yaya6

    20/10/2010 at 22:26

    lory vreau si eu gutui,aici sant raritate,ce parfum au……felicitari pt tot,prezentare si parfumul de gutui pe care il simt prin poza

  • Lory

    21/10/2010 at 00:14

    Cristina multumesc mult.Daca o incerci cu siguranta iti vei schimba parerea despre gutui.
    Lory

  • Lory

    21/10/2010 at 00:17

    Yaya stiu cum e sa duci dorul gutuilor :)…am si eu o nepoata in Italia si in fiecare toamna sora mea ii trimite pachet cu gutui si dulceata de gutui
    O feliuta virtuala ti-o ofer din toata inima 🙂
    Pupici
    Lory

  • dana

    17/11/2012 at 13:00

    am facut si eu aceasta tarta 😀 e usor de facut si arata si bine ,cat de buna e va pot zice dupa ce se raceste 😀 totusi mie mi se pare ca e prea insiropata cu toate ca nu am pus tot siropul de la gutui ,si blatul meu e mult mai pufos ,oare de ce?

    • LoredanaCarp

      18/11/2012 at 16:23

      Dana siropul il poti pune dupa placul tau ..nu este neaparat nevoie sa-l pui pe tot .Poate ai folosit o forma mai mica si din cauza asta ti se pare ca blatul tau e mai pufos

    • dana

      18/11/2012 at 18:19

      Loredana dupa ce sa racit si am gustat sa sti ca e foarte buna ,blatul da e pufost dar e ok ,iar siropul a fost suficient cat am pus,oricum nu l-am pus pe tot :D, doar laude din partea familiei 🙂

    • LoredanaCarp

      18/11/2012 at 20:24

      Ma bucur ca v-a fost pe plac :)…meritul este al tau !! Felicitari!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram