Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Retete culinare

Blog culinar cu sute de retete delicioase. Hai sa le incercam impreuna!
Cotlet de porc cu soric la cuptor

Cotlet de porc cu soric la cuptor

Acest Cotlet de porc cu soric la cuptor este una din fripturile mele preferate. Carnea la final este suculenta, soricul este crocant, ce mai… este un adevarat deliciu. Si daca alaturi servesti si un vin pe masura ca de exemplu un Merlot din gama Maiastru de la Crama Oprisor poti sa spui ca esti un […]

Prajitura cu ciocolata alba si mascarpone

Prajituri cu ciocolata alba si mascarpone

Astazi mi-am propus sa va ispitesc cu aceste prajituri cu ciocolata alba si mascarpone, se fac foarte usor fiindca pentru a le pregati nu a fost nevoie de cuptor. Sunt prajituri fara coacere in care am folosit o crema vanilata de ciocolata alba cu mascarpone si biscuiti digestivi. Se apropie Dragobetele, asa ca daca doriti […]

Cotlete de porc glazurate la tigaie

Cotlete de porc glazurate la tigaie

Foarte multa lume prefera ceafa de porc in locul cotletului motivand ca este prea seaca, iese prea uscata. Va garantez ca aceste Cotlete de porc glazurate la tigaie, sunt fragede, suculente si pur si simplu se topesc in gura. Ca sa obtii cotlete suculente trebuie sa tii cont de cateva aspecte, pe care vi le […]

Medalioane din muschiulet de porc

Medalioane din muschiulet de porc

Intotdeauna timpul ne-a dat batai de cap, parca niciodata nu ne mai ajunge mai ales cand trebuie sa te imparti intre servici si familie. Si pentru a tine familia unita cu siguranta mesele luate impreuna sunt cele mai importate. Tocmai de asta gospodinele cauta sa gateasca retete gustoase ce se pot pregati intr-un timp scurt […]

Rulada de carne cu sunca si castraveti

Rulada de carne cu sunca si castraveti

Oricand aceasta Rulada de carne cu sunca si castraveti poate fi un fel principal care sa impresioneze musafirii, atat prin aspect cat si prin multitudinea de gusturi imbinate in aceasta rulada. Si daca alaturi servim si un vin pe masura, un Maiastru Cabernet Sauvignon, de la Crama Oprisor vom fi gazdele perfecte. Pot sa va […]

Carnati din carne de pasare

Carnati din carne de pasare

Anul acesta m-am hotarat ca pentru masa de Craciun pe langa traditionalii carnati din carne de porc sa pregatesc si carnati din carne de pasare. Avem in site mai multe retete de carnati insa toti din carne de porc sau amestec, afumati sau proaspeti, cu umplutura tocata la masina sau de mana. Astfel am vrut […]

Cosulete din foietaj cu pere posate

Cosulete din foietaj cu pere posate

Daca va ganditi ca pe masa de sarbatoare sa puneti un desert mai deosebit alaturi de care sa serviti si un pahar cu vin, atunci aceste cosulete din foietaj cu pere posate in vin sunt alegerea perfecta. Vinul ce vi-l recomand pentru acest desert este Maiastru Muscat Ottonel de la Crama Oprisor, un vin relaxant, […]

Haios cu untura - Haios fals

Haios cu untura – Haios fals

In caietul mamei aveam scrisa si aceasta reteta de Haios cu untura – Haios fals, dar avand osanza in fiecare an nu m-am gandit sa le incerc pana acum cand foarte multi dintre voi ati intrebat daca haiosele se pot prepara si cu untura. Da, se pot pregati, desi cu siguranta nu vor avea acelasi […]

Nugetts de pui la friteuza cu aer cald

Nugetts de pui la friteuza cu aer cald

Nepoteilor mei le plac foarte mult acesti Nugetts de pui la friteuza cu aer cald asa ca ii prepar mai mereu cand vin la mine. Prefer sa ii pregatesc eu decat sa cumparam de la magazine…. Si unde mai pui ca se pregatesc foarte repede si in doar 20 de minute se coc in friteuza […]

Cosulete cu bezea si nuca

Cosulete cu bezea si nuca

De foarte multa vreme am avut in plan sa fac aceste Cosulete cu bezea si nuca, acum a venit si randul lor. Pe vremuri erau foarte la moda aceste cosulete si la fiecare nunta sau botez se gaseau pe mese, dar si la Craciun mama mereu le pregatea si tare bune mai erau. Alte prajiturele […]

Antricot de vita la tigaie

Antricot de vita la tigaie

Pentru un pranz sau cina rapida si delicioasa va propunem aceasta reteta cu Antricot de vita la tigaie.Se pregateste foarte repede si cu doar cateva ingrediente simple. Dupa acest antricot merge de minune un vin bun, va recomand un vin rosu, demisec de la Crama Oprisor, si anume un Maiastru Feteasca Neagra care este un […]

Rasol de porc cu hrean

Rasol de porc cu hrean

Cand zic rasol de porc cu hrean gandul ma duce la atmosfera din preajma sarbatorilor de iarna, cand in gospodaria parintilor mei era mare verva fiindca se pregateau bunatati din carne de porc. Rasolul este printre mancarurile cele mai simple, dar si gustoase, se face foarte usor fiindca pur si simplu se pun la fiert […]

Aperitive cu carne tocata in foietaj

Aperitive cu carne tocata in foietaj

Heinner ne-a facut surpriza cu o masina de tocat carne care acum este chiar de un mare folos avand in vedere ca vine perioada de preparat carnati, caltabosi. Asa ca am incercat aparatul pregatind aceasta reteta cu Aperitive cu carne tocata in foietaj. Sunt foarte multumita de masina de tocat carne. Aceasta Masina de tocat […]

Fajitas de pui la Air Fryer

Fajitas de pui la Air Fryer

Fajitas de pui fraged si aromat pregatit la Air Fryer- o reteta din bucataria mexicana, perfecta pentru cina sau pranz, atunci cand timpul nu iti permite sa stai mult in bucatarie. Partenerii nostri Heinner Electrocasnice ne-a trimis spre testare o noua friteuza cu aer cald, de ceva vreme ne bucuram de aceste produse si suntem […]

Paella cu fructe de mare

Paella cu fructe de mare

Daca va plac fructele de mare atunci aceasta Paella cu fructe de mare este recomandarea noastra pentru voi. In aceasta perioada este postul Craciunului pentru crestinii ortodocsi, post cu multe dezlegari la peste, moment prielnic de a o pregati si savura alaturi de cei dragi. Desi la prima vedere ati zice ca e complicat de […]

Urmareste-ne si pe Instagram