Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Carne de porc si vita

Nu va vor lipsi idei de retete pentru preparatele din carne, fie simple, fie laborioase.
Retete carne porc, retete carne vita, retete diverse, retete cu imagini.

Cotlete de porc glazurate la tigaie

Cotlete de porc glazurate la tigaie

Foarte multa lume prefera ceafa de porc in locul cotletului motivand ca este prea seaca, iese prea uscata. Va garantez ca aceste Cotlete de porc glazurate la tigaie, sunt fragede, suculente si pur si simplu se topesc in gura. Ca sa obtii cotlete suculente trebuie sa tii cont de cateva aspecte, pe care vi le […]

Medalioane din muschiulet de porc

Medalioane din muschiulet de porc

Intotdeauna timpul ne-a dat batai de cap, parca niciodata nu ne mai ajunge mai ales cand trebuie sa te imparti intre servici si familie. Si pentru a tine familia unita cu siguranta mesele luate impreuna sunt cele mai importate. Tocmai de asta gospodinele cauta sa gateasca retete gustoase ce se pot pregati intr-un timp scurt […]

Antricot de vita la tigaie

Antricot de vita la tigaie

Pentru un pranz sau cina rapida si delicioasa va propunem aceasta reteta cu Antricot de vita la tigaie.Se pregateste foarte repede si cu doar cateva ingrediente simple. Dupa acest antricot merge de minune un vin bun, va recomand un vin rosu, demisec de la Crama Oprisor, si anume un Maiastru Feteasca Neagra care este un […]

Rasol de porc cu hrean

Rasol de porc cu hrean

Cand zic rasol de porc cu hrean gandul ma duce la atmosfera din preajma sarbatorilor de iarna, cand in gospodaria parintilor mei era mare verva fiindca se pregateau bunatati din carne de porc. Rasolul este printre mancarurile cele mai simple, dar si gustoase, se face foarte usor fiindca pur si simplu se pun la fiert […]

Coaste de porc in sos BBQ

Coaste de porc in sos BBQ

De maine incepe postul Craciunului, asa ca azi va ispitesc cu cele mai fragede si bune coaste de porc in sos BBQ pe care le-am mancat eu vreodata. Ce-i drept, cam ocolesc carnea de porc, insa de data asta chiar nu m-am putut abtine, au iesit prea bune ca sa nu ma infrupt din ele. […]

Muschiulet umplut cu feta si spanac

Muschiulet umplut cu feta si spanac

De ceva ani cam ocolesc carnea de porc insa din cand in cand incerc sa imi satisfac pofta alegand piese ce nu contin grasime si care pot fi gatite in timp scurt. Provocarea venita din partea Cramei Oprisor de a gati o reteta care poate fi asociata cu Caloian-Merlot, m-a facut sa aleg muschiuletul de […]

Tocanita de vita cu paste

Tocanita de vita cu paste

Tocanita de vita cu paste, sau macaroane cu tocanita, o pregatea mama mereu fie cu carne de vitel, porc sau pui si mereu era prea putin la cat de buna o facea. Folosea vin rosu cand o pregatea asa ca si eu respect reteta ei si folosesc vinul rosu, un vin de exceptie, Maiastru Cabernet […]

Tocana din coada de vita cu cartofi

Tocana din coada de vita cu cartofi

Coada de vita nu este pretuita la adevarata ei valoare zic eu la noi. Nu este scumpa si poti pregati multe preparate bune. Am gasit la macelarie si nu am ratat ocazia sa pregatesc acesasta Tocana din coada de vita cu cartofi. Dupa aceasta tocana merge de minune un vin bun, va recomand un vin […]

Rulouri din cotlet cu branza topita

Rulouri din cotlet cu branza topita

Am pregatit cateva Rulouri din cotlet cu branza topita pentru masa de pranz de Duminica. Imi era putin groaza sa ma apuc de ele caci trebuia sa le prajesc la tigaie, in ulei si sincer pe caldurile acestea numai in bucatarie sa prajesti nu iti doresti sa stai. Pana am umplut bucatile de cotlet si […]

saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla Romana

A venit vara si o data cu venirea ei mi-am propus sa pregatesc mancaruri rapide, gustoase, cu ingrediente simple si la indemana.Astazi va propun o reteta in stil italian -Saltimbocca alla Romana – in traducere libera „sări în gură”…adica se face atat de repede si e atat de buna incat practic va sare singura, direct […]

Placinte cu obrajori de vita si ciuperci

Placinte cu obrajori de vita si ciuperci

Daca nu ati folosit pana acum acest sortiment de carne, maseterii sau obrajorii de vita sunt o carne cu o textura fibroasa, dura, ce poate deveni frageda si suculenta daca este gatita corect. Carnea trebuie gatita pe o peroada lunga de timp, astfel poate sta la baza multor preparate, supe, ciorbe, tocanite si chiar fripturi. […]

Coada de vita cu bere si cartofi noi

Coada de vita cu bere si cartofi noi

Coada de vita cu bere si cartofi noiZilele trecuta am primit de la Karpaten Premium Angus un colet cu cateva piese de carne Premium Angus, o carne de calitate ce provine din ferma Karpaten Meat Group, din Sibiu. Carnea provine de la bovine cu o genetica de top, crescute in mod natural, in sistem extensiv, […]

chisca moldoveneasca-reteta traaditionala

Chișcă moldovenească- rețetă tradițională

Am intrat in luna sarbatorilor de iarna asa ca ne pregatim incet sa le sarbatorim asa cum se cuvine. Nu mai e niciun secret ca preparatele din carne de porc pregatite in casa sunt cele mai savurate si asteptate preparate de pe masa de Craciun!! Printre preferate sunt carnatii, sunca, kaizerul, costitele da nu in […]

Toros cu piept de porc

Toros cu piept de porc

La noi in familie in fiecare an de taierea porcului pregatim acest Toros cu piept de porc, si nu doar in aceea perioada ci si de mai multe ori pe an, ori de cate ori avem pofta de acest fel. Oricand se poate pregati avand ingredientele necesare mereu la indemana Aici. Acest toros se poate […]

Hamburgeri- reteta clasica

Hamburgeri- reteta clasica

De cand am descoperit aceasta reteta de hamburgeri fara condimente si adausuri in exces, nu am mai cumparat hamburgeri cruzi, gata formati. Prefer sa imi iau carne de vita de calitate, pe care o gasesc in magazine de specialitate, unde calitatea si siguranta produselor este pusa pe primul loc. Daca e ceva ce se pregateste […]

Urmareste-ne si pe Instagram