Friptura de vita cu sos de soia
Va recomand cu drag sa incercati aceasta Friptura de vita cu sos de soia. Carnea este foarte frageda si sosul este demential de bun. Alaturi va recomand sa serviti un vin rosu sec ce se potriveste ca o manusa dupa o astfel de friptura, mai exact un Caloian Cabernet Sauvignon de la Crama Oprisor. Sa […]
Papiote cu carne umplute cu galbiori
Aceste Papiote cu carne umplute cu galbiori se pregatesc rapid si sunt deosebit de bune. Eu i-am pregatit cu galbiori, dar se pot pregati cu orice ciuperci va plac. Alaturi am servit un vin rubiniu intens cu miros de afine, mure este un vin echilibrat, fin, catifelat ce merge excelent langa preparate din carne de […]
Costite de porc cu sos barbeque
De Sfanta Maria putem pregati un pranz delicios pentru familie in doar 60 de minute, adica aceste Costite de porc cu sos barbeque. Sosul barbeque se potriveste de minune acestui preparat, iar vinul pe care il recomand a se servi alaturi este un vin prietenos, suplu, fara asperitati de 14% vol de un rubiniu intens, […]
Rulouri de carne umplute
Aceste rulouri de carne umplute se preteaza foarte bine a fi servite la masa de pranz cand sunteti impreuna cu familia. Alaturi puteti servi un vin pe masura, un Caloian Cabernet Sauvignon de la Crama Oprisor ce se asociaza foarte bine cu carne de porc si vita. Acest vin are Nuanţe de ciocolată neagră, fructe […]
Porc in sos caramel
In cateva zile, mai exact pe 23 aprilie, cei ce poarta numele Gheorghe isi sarbatoresc ziua onomastica asa ca pentru aceasta zi va recomand o reteta extrem de usor de pregatit. Porc in sos caramel – o combinatie de sos caramel cu fasii din carne de porc si garnitura de orez basmati. Am ales special […]
Cotlet de porc cu soric la cuptor
Acest Cotlet de porc cu soric la cuptor este una din fripturile mele preferate. Carnea la final este suculenta, soricul este crocant, ce mai… este un adevarat deliciu. Si daca alaturi servesti si un vin pe masura ca de exemplu un Merlot din gama Maiastru de la Crama Oprisor poti sa spui ca esti un […]
Cotlete de porc glazurate la tigaie
Foarte multa lume prefera ceafa de porc in locul cotletului motivand ca este prea seaca, iese prea uscata. Va garantez ca aceste Cotlete de porc glazurate la tigaie, sunt fragede, suculente si pur si simplu se topesc in gura. Ca sa obtii cotlete suculente trebuie sa tii cont de cateva aspecte, pe care vi le […]
Medalioane din muschiulet de porc
Intotdeauna timpul ne-a dat batai de cap, parca niciodata nu ne mai ajunge mai ales cand trebuie sa te imparti intre servici si familie. Si pentru a tine familia unita cu siguranta mesele luate impreuna sunt cele mai importate. Tocmai de asta gospodinele cauta sa gateasca retete gustoase ce se pot pregati intr-un timp scurt […]
Antricot de vita la tigaie
Pentru un pranz sau cina rapida si delicioasa va propunem aceasta reteta cu Antricot de vita la tigaie.Se pregateste foarte repede si cu doar cateva ingrediente simple. Dupa acest antricot merge de minune un vin bun, va recomand un vin rosu, demisec de la Crama Oprisor, si anume un Maiastru Feteasca Neagra care este un […]
Rasol de porc cu hrean
Cand zic rasol de porc cu hrean gandul ma duce la atmosfera din preajma sarbatorilor de iarna, cand in gospodaria parintilor mei era mare verva fiindca se pregateau bunatati din carne de porc. Rasolul este printre mancarurile cele mai simple, dar si gustoase, se face foarte usor fiindca pur si simplu se pun la fiert […]
Coaste de porc in sos BBQ
De maine incepe postul Craciunului, asa ca azi va ispitesc cu cele mai fragede si bune coaste de porc in sos BBQ pe care le-am mancat eu vreodata. Ce-i drept, cam ocolesc carnea de porc, insa de data asta chiar nu m-am putut abtine, au iesit prea bune ca sa nu ma infrupt din ele. […]
Muschiulet umplut cu feta si spanac
De ceva ani cam ocolesc carnea de porc insa din cand in cand incerc sa imi satisfac pofta alegand piese ce nu contin grasime si care pot fi gatite in timp scurt. Provocarea venita din partea Cramei Oprisor de a gati o reteta care poate fi asociata cu Caloian-Merlot, m-a facut sa aleg muschiuletul de […]
Tocanita de vita cu paste
Tocanita de vita cu paste, sau macaroane cu tocanita, o pregatea mama mereu fie cu carne de vitel, porc sau pui si mereu era prea putin la cat de buna o facea. Folosea vin rosu cand o pregatea asa ca si eu respect reteta ei si folosesc vinul rosu, un vin de exceptie, Maiastru Cabernet […]
Tocana din coada de vita cu cartofi
Coada de vita nu este pretuita la adevarata ei valoare zic eu la noi. Nu este scumpa si poti pregati multe preparate bune. Am gasit la macelarie si nu am ratat ocazia sa pregatesc acesasta Tocana din coada de vita cu cartofi. Dupa aceasta tocana merge de minune un vin bun, va recomand un vin […]
Rulouri din cotlet cu branza topita
Am pregatit cateva Rulouri din cotlet cu branza topita pentru masa de pranz de Duminica. Imi era putin groaza sa ma apuc de ele caci trebuia sa le prajesc la tigaie, in ulei si sincer pe caldurile acestea numai in bucatarie sa prajesti nu iti doresti sa stai. Pana am umplut bucatile de cotlet si […]