Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulouri de vita cu legume si sos balsamic

Rulouri de vita cu legume si sos balsamic


Aveam in frigider o bucata de antricot de vita pe care sincer as fi pus-o pe gratar si cu o salata alaturi ar fi fost un pranz delicios. Numai ca eu ar fi trebuit sa fac doua portii pentru pranz si nu imi ajungea sa o gatesc in modul acesta.
Asa ca m-am gandit ca ar fi mai potrivit sa feliez antricotul cat de subtire pot ca sa fac din el cateva rulouri de vita umplute cu legume fasii si imbracate intr-un sos dulce acrisor de otet balsamic.
Uite ca dintr-o singura bucata am reusit sa obtin cinci felii subtiri de carne, perfecte pentru aceste rulouri si indeajuns pentru doua portii finale. Le-am pus alaturi o garnitura de orez basmati cu sofran, o salata mixta si a iesit un pranz perfect.
De langa acest pranz delicios nu a lipsit un vin bun STIL- Fetesca Neagra – de la Crama Oprisor, o crama romaneasca al caror vinuri nu mai au nevoie de nici o prezentare.

Rulouri de vita cu legume si sos balsamic


Va las inca doua retete ce pot fi insotite de vinurile din Crama Oprisor!!


Rulouri de vita cu legume si sos balsamic- Ingrediente

  • 5 felii antricot de vita
  • sare si piper
    • umplutura
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei verde
  • fasii de dovlecel
  • fasii de zuchinni
  • 1/2 ceapa rosie
  • sare si piper
  • un praf de usturoi
  • 2 lg ulei de masline
    • sos balsamic
  • 100 g crema de otet balsamic
  • 2 lg miere de albine
  • 1 lgt mustar
  • 50 ml vin rosu
  • 50 ml apa
  • o crenguta de rozmarin
  • 1 lgt oregano uscat
  • sare si piper
  • 1/2 lgt usturoi granulat
    • Garnitura
  • orez basmati cu sofran
  • salata mixta
ingrediente

Mod de preparare

Pentru inceput se pregateste sosul balsamic. Intr-o craticioara se pune crema de otet balsamic, se adauga vinul, apa, mierea si celelalte ingrediente si se pune la fiert. Cand da in clocot se lasa focul la mic si se fierbe pana ce sosul capata consistenta. Se lasa deoparte pana se pregatesc rulourile.

sos de otet balsamic


Cum se gatesc legumele si garnitura de orez

Ardeii se taie in fasii subtiri, la fel si dovleceii si ceapa. Se presara cu sare, piper si praf de usturoi si se pun la calit in ulei de masline. Legumele trebuie sa se gateasca putin dar sa ramana crocante, asa ca mai mult de 2 min nu trebuie sa fie tinute pe foc.

legume trase la tigaie


Orezul basmati in pungulita se pune la fiert in apa fierbinte cu sare si cateva fire de sofran. Se fierbe cam 20 min, se scoate pungulita de orez din apa si se lasa sa se scurga bine.

orez basmati


Cum se prepara rulourile de vita

Feliile de carne se bat usor apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza fasiile de legume peste fiecare bucata de carne, se ruleaza si se prind cu cate o scobitoare. Se stropesc cu putin ulei si se pun la prajit in tigaia incinsa pulverizata cu putin ulei. Se prajesc cam 2 min pe fiecare parte, se scot pe o farfurie si se ung din belsug cu sosul balsamic.
Se aseaza pe farfurie alaturi de garnitura de orez, salata crocanta si sos extra daca doriti.
Nu uitati vinul, chiar nu trebuie sa lipseasca!!

Sa aveti spor si pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram