Mai sa treaca sezonul capsunelor anul acesta si eu sa nu reusesc sa pregatesc un desert savuros cu ele.
De o luna si ceva bucataria mea e in renovare, asa ca nu am cuptor si nici plita. Insa m-a salvat plita portabila, cu inductie, friteuza, multicooker-ul si bineinteles terasa unde am mutat bucataria improvizata.
Si cum provocarea din partea Cramei Oprisor e de a pregati o reteta care sa se armonizeze cu vinul STIL- Tamaioasa, m-am gandit ca Eton Mess este alegerea potrivita. Acest desert cu frisca cremoasa, bezele dulci si capsuni nu necesita tratament termic, perfect pentru aceste zile calduroase de vara.
STIL- Tamaioasa
„Crama Oprișor STIL Tămâioasă Românească Vin Alb 0.75L, este un vin alb dulceag, cu note florale intense și fructe exotice. Ideal pentru deserturi și aperitive dulci.”
Va las inca doua deserturi de vara ce sunt pe gustul meu !!


Eton Mess- desert de vara- Ingrediente
- 3 portii
- 400 ml frisca lichida
- 75 g bezele albe
- 400 g capsuni
- 80 g zahar pudra vanilat
- 1 lgt zeama de lamaie

Cum preparam Eton Mess
Pentru inceput capsunii se spala bine, se indeparteaza coditele si se taie in cubulete mici. Jumatate din cantitatea de capsuni impreuna cu 30 g zahar pudra se transforma intr-un sos de capsuni. Trebuie doar pasati cu ajutorul pasatorului sau a unei furculite si nu necesita tratament termic.
Sosul format se amesteca cu restul de capsuni taiati cubulete, zeama de lamaie si se lasa la rece pana in momentul in care se monteaza desertul.
Frisca lichida se pune intr-un castron cu peretii inalti, se adauga restul de zahar pudra si se mixeaza la viteza mare pana ce devine pufoasa.


Cum se monteaza desertul Eton Mess
Pentru montarea acestui desert eu am folosit pahare de sticla, dimensiunea poate varia in functie de dorinta fiecaruia. Ale mele au fost destul de incapatoare, rezultand trei porti destul de generoase.
Pe fundul paharului se pune un strat de frisca batuta peste care se sfarama 2-3 bezele si sosul de capsuni amestecat cu cubuletele de capsuni. Se continua cu inca un strat de frisca, bezele si sos de capsuni. Numarul straturilor poate varia in functie de dimensiunea paharelor.
Se decoreaza cu sos de capsuni, felii de capsuni si bucatele de bezea, optional se pot adauga si frunzulite de menta.
Se poate consuma imediat dupa montare, este un desert ce nu necesita un efort deosebit. Nu ocupa loc in frigider fiindca dupa ce a fost pus in pahare se poate consuma imediat.
Alaturi de acest desert recomandam vinul alb demisec- STIL- Tamaioasa Romaneasca de la Crama Oprisor. Sa aveti spor si pofta!!


Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!