Acest Piept de pui marinat in iaurt, poate fi pregatit pentru un pranz sau cina copioasa in maxim 60 de minute cu marinare. Daca marinati din timp pieptul de pui si legumele, acest preparat poate fi gata in maxim 20 de minute.
Cu acest preparat va recomand asocierea unui vin rose, mai exact un Caloian Rose de la partenerii nostri Crama Oprisor.
Caloian -ul Rose este un vin aromatic de la primul nas, aduce tonuri proaspete de cireșe de mai și căpșuni, nuanțate de note citric-vegetale. Gustul prezintă un atac cu senzații dulci, dar apoi evoluează dominat de o aciditate tipică vinurilor tinere, postgustul fiind proaspăt, vioi, elegant și plăcut.
Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru acest preparat.
Piept de pui marinat in iaurt – Ingrediente
3 jumatati piept de pui ( sau 4)
2 dovlecei( sau dovlecel si zucchini)
2 ardei capia ( sau ardei gras rosu, sau gogosar in functie de sezon)
1 ardei iute ( este optional)
2-3 cartofi de marime medie feliati( eu nu am pus decat legumele de mai sus)
cascaval razuit
Ingrediente marinada
480 g iaurt grecesc de 10%
2 lingurite chimen macinat
2 lingurite fulgi de ceapa
2 lingurite usturoi granulat
2 lingurite boia dulce
1/2 lingurita boia afumata iute
1 lingurita sare
Alte necesare
hartie de copt
folie de aluminiu
Piept de pui marinat in iaurt – Preparare
Pieptul de pui se cresteaza. Legumele curatate se vor taia felii nici prea groase dar nici prea subtiri. Se pun deoparte.
Intr-un vas punem condimentele si le amestecam. In alt vas punem iaurtul grecesc la care adaugam condimentele si amestecam pana se omogenizeaza.
In aceasta marinada de iaurt punem legumele feliate si jumatatile de piept de pui. Le amestecam bine cu marinada si lasam la temperatura camerei pentru 30 de minute.
Daca doar a doua zi vreti sa gatiti pieptul de pui puneti vasul la rece. A doua zi se scoate cu cel putin 2-3 ore de la rece astfel incat carnea sa ajunga la temperatura camerei.
Pregatiti papiotele de hartie. Rupeti o coala de hartie cam de 30/30 cm , si o coala identica de folie de aluminiu si o pliati ca pentru evantai. Puteti folosi doar hartie de copt daca folia de aluminiu va deranjeaza si nu va place sa o folositi.
Legati cu ata sau rasuciti capetele si apoi desfaceti papiotele in asa fel incat sa se formeze o cavitate in care vom pune cele necesare.
In fiecare papiota puneti din amestecul de legume si marinada. Peste legume puneti pieptul de pui peste care punem cascaval razuit.
Carne frageda si suculenta
Incalziti cuptorul in prealabil la 230 grade Celsius pe functia cu ventilatie. Papiotele cu legume si carne pregatite le asezati intr-o tava ca sa le manevrati mai usor.
Puneti tava in cuptorul cald si coaceti carnea pana temperatura interna a carnii ajunge la 72 – 73 grade Celsius. Pentru bucati de piept de 250 grame este nevoie sa le tineti in cuptor pentru aproximativ 15-20 minute.
Daca bucatile sunt mai mici pana in 200 grame se tin aproximativ 10-12 minute. Timpul de coacere poate varia de la un cuptor la altul, de aceea cel mai sigur este sa aveti la indemana un termometru pentru fripturi cu care sa verificati temperatura interna a carnii. Nu trebuie tinut mai mult caci pieptul de pui va deveni sec.
Alte retete cu piept de pui care credem ca ar fi pe placul vostru gasiti in imaginile de mai jos.


Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!