Maine este sarbatoare, asa ca pentru aceasta zi onomastica pe care o sarbatoaresc si eu, va propun sa pregatit o reteta deosebita, ce se prepara rapid si fara prea mult efort.
Cu siguranta va veti incanta familia si invitatii cu aceasta reteta de somon cu sparanghel si sos de parmezan.
Faptul ca toate ingredientele sunt puse intr-o singura tava, la cuptor, fac ca in 30 min sa avem pe masa un preparat gustos ce poate concura cu orice preparat dintr-un meniu de restaurant.
De langa aceasta reteta nu trebuie sa lipseasca un vin bun, asa ca recomandarea noastra este Jiana Rose- Crama Oprisor– un vin care nu mai are nevoie de nicio prezentare.
JIANA ROSE
„Jiana, noul rose memorabil al Cramei Oprişor, împleteşte contraste şi sinergii.
Intensităţii rafinate a rozului-pal i se adaugă prospeţimea aromelor îmbietoare de cireşe albe, piersici şi mango.
Aciditatea potrivită, bine integrată într-o structură elegantă, uşor cremoasă, cu senzaţii retronazale de cireşe de mai, condimente şi vanilie, alcoolul moderat şi finişul prelung fac din acest vin un companion perfect pentru orice zi de vară.”
Somon cu sparanghel si sos de parmezan- Ingrediente
- Ingrediente 2 portii
- 450 g somon rondele (2 buc)
- un manunchi de sparanghel
- 400 g rosii cherry
- 2 lg ulei de masline
- sare si piper
- fulgi de chilli
- 30 g parmezan fasii
- 2 crengute rozmarin
- Sos de parmezan
- 150 ml smantana de gatit
- 30 g unt
- 3 linguri parmezan ras
- piper
- 1 lg cepsoara tocata marunt

Cum preparam somonul la cuptor
Rondelele de somon se dezoseaza ca in imagine, apoi se impacheteaza si se leaga cu o sfoara.
Se ung cu putin ulei de masline, se condimenteaza cu sare, piper, fulgi de chilli si se aseaza in tava.
Se pun alaturi doua crengute de rozmarin, firele de sparanghel dupa ce au fost spalate, uscate si indepartata partea lemnoasa. Rosiile cherry se taie in doua si se adauga si ele in tava. Se presara cu sare si piper, se stropesc cu ulei de masline.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 20-25 min sau pana ce pestele este patruns si legumele sunt gatite atat cat trebuie.
Cu 2-3 min inainte de a le scoate din cuptor se presara peste sparanghel cateva fasii de parmezan, ele trebuie sa se topeasca usor.


Cum pregatim sosul de parmezan
Intr-o tigaie se pune untul la topit, se adauga apoi smantana si cand da in clocot se adauga parmezanul ras. Se amesteca continuu pana ce parmezanul se topeste si sosul capata consistenta. Se potriveste gustul cu sare si piper, se da deoparte si se adauga cepsoara tocata.

Cum asezam preparatul pe farfurie
Rondelele de somon se aseaza pe farfurie, se indeparteaza cu atentie ata cu care au fost legate si eventual pielea care se desprinde foarte usor.
Se pune alaturi sparanghelul si rosiile gatite, cateva fasii de parmezan de decor si sosul de parmezan.
Simplu, bun, gustor si rapid… si nu uitati vinul, un pahar cu Jiana Rose bine racit face ca masa sa devina un adevarat festin!!


Pofta buna!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!