Copil fiind asteptam cu nerabdare iarna. De ce? Atunci mama ne pregatea aceasta Pasta de jumari. In ziua de azi nu sunt probleme ca nu ne permitem sa facem ori de cate ori avem pofta. Pe atunci, prin anii ’80 nu ne permiteam multe, de aceea era o bucurie mare pentru noi cand se taia porcul.


Atunci aveam carnati, jumari, sorici, carne, caltabos. Doamne ce bogatie era! Mama le dramaluia in asa fel incat sa avem cat mai mult timp din toate bunatatile acestea.
Dar hai sa vedem cum pregatesc aceasta pasta dupa reteta mamei mele atat in format text cat si in format Video!
Poate o stiti si voi, poate mamele, bunicile voastre puneau ceva in plus. As fi tare curioasa.
Pasta de jumari – Ingrediente
250 g jumari de porc
50 g unt( cand nu avea unt, mama punea 1 lingura de untura)
1 ceapa de marime medie
sare, piper dupa gust
1 lingura mustar clasic
Preparare
Mama dadea jumarile prin masinat de tocat carne folosind ciurul cel mai mic( des).
Eu am folosit in schimb tocatorul de legume si carne HMC-KD800SS de la Heinner, ajutandu-mi foarte mult la scurtarea timpului de preparare.
Am pus jumarile in tocator si le-am tocat pana s-au facut pasta. Am adaugat ceapa curatata si taiata in sferturi. Am pornit din nou aparatul pana ceapa s-a tocat fin si ea.
Am adaugat untul la temperatura camerei, am condimentat cu sare si piper macinat si am daugat 1 lingura cu mustar. Am amestecat pana s-au incorporat condimentele. Se pune pentru 1 ora la rece,
dupa care se poate servi. Se serveste cu paine proaspata, sau cu paine prajita, cu rosii, ceapa, muraturi.
Alte retete ce v-ar putea interesa ….


Pofta Buna !!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram.
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!






