Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Biscuiti spritati cu untura

Biscuiti spritati cu untura


Am pregatit si eu intr-un final acesti Biscuiti spritati cu untura si in sfarsit am reusit sa ii pozez.
Este o reteta veche pe care mamele noastre o pregateau des. Sunt retete in compozitia carora se pune unt, dar pe vremea copilariei mele gaseai unt foarte greu si mama folosea untura. Vecina mamei stia acesti biscuiti cu denumirea de piscoturi cu untura.


Sincer va spun am facut si cu unt, dar cu untura sunt mult mai fragezi. Cred ca forma pentru biscuiti
o gasiti pe net daca dati o cautare. Eu am avut-o in dotare de la mama mea.

Acum de sarbatori sunt perfecti pentru a fi facuti in loc de fursecuri. Sunt atat de buni alaturi de o cana cu lapte sau ceai!

Biscuiti spritati cu untura


Hai sa vedem de ce avem nevoie sa pregatim acesti biscuiti.

Biscuiti spritati cu untura – Ingrediente

600 g faina
200 g untura la temperatura camerei
4 plicuri zahar vanilat
100 g smantana de 20% ( sau poate putin mai mult, depinde de faina care o folositi)
3 galbenusuri
1 lingurita sare
1 lingurita coaja de lamaie ( eu am mereu razatura de lamaie pregatita de mine)
2-3 linguri zeama de lamaie
1 lingurita praf de copt
zahar pudra pentru ornat

De ce mai avem nevoie!
masina de tocat eu am folosit una electrica – Heinner ExquisiteForce HMG-DIS2500 -Masina de tocat electrica
1 mixer de mana – Mixer de mana Fram – FHM-400CR
tavi pentru copt
hartie de copt
personal am folosit friteuza pentru copt acest model de la Heinner – AirBake Revolution
accesoriu pentru forma de biscuiti ce se poate atasa la masina de tocat gasiti de cumparat pe internet

accesoriu pentru biscuiti

Preparare aluat

Intr-un vas punem untura, galbenusurile, smantana, zaharul vanilat, sarea, praful de copt, coaja razuita de lamaie, si zeama de lamaie.

preparare aluat


Mixati cu ajutorul unui mixer pana la omogenizare. Eu am folosit razatura de lamaie pe care o pregatesc mereu cand am lamai mai multe la indemana.

Adaugam faina si o incorporam cu ajutorul mixerului, sau manual. Atasam forma la masina de tocat carne si formam biscuitii.

formare biscuiti


Bastonasele obtinute se pun in tava pe hartie de copt si se pun la rece inainte de a fi pusi la copt pentru circa 30 minute. Astfel isi pastreaza frumos forma. Se pot coace si in cuptor la 180 grade Celsius incalzire sus-jos pana se rumenesc frumos.

Biscuiti spritati cu untura


Eu am ales sa ii coc in friteuza AirBake Revolution, de la Heinner.

colaj

Am setat programul bake, am setat temperatura de 180 grade Celsius, timp de 25 minute. S-au rumenit frumos.

coacere friteuza


Se lasa biscuitii sa raceasca complet dupa care se tavalesc prin zahar pudra. Se pot consuma de acum inainte.

ornare


Acesti biscuiti se pot pregati din timp cu aproximativ 1 saptamana inainte si se tin in cutie de carton. Cu cat stau mai mult sunt mai fragezi si mai buni.

piscoturi cu untura

Nota: Daca nu aveti forma pentru biscuiti puteti sa ii modelati cu ajutorul unui varf de pos ( varf de ornat), sau intindeti bastonase pe care le puteti rasuci, sau puteti forma cerculete.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram