Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.

Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane
Am mancat din aceasta Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane la vecina mea. Primise 2 rulade de la sora ei, de pe langa Marghita. Mereu spunea cat sunt de bune ruladele facute de sora ei. Chiar asa, a fost foarte buna. Combinatia de piscot, cu foi de napolitane si crema este una foarte buna. […]

Prajitura cu nuca cu foi fragede
Aceasta Prajitura cu nuca cu foi fragede era una din prajiturile preferate de tatal meu. Mama o avea in caietul cu retete cu denumirea de Erzsebet kocka, iar matusa mea o cunoaste cu denumirea de Dios Racsos. Nu denumirea conteaza in cele din urma ci produsul finit. Am hotarat ca de Florii sa pregatesc aceasta […]

Chișcă moldovenească- rețetă tradițională
Am intrat in luna sarbatorilor de iarna asa ca ne pregatim incet sa le sarbatorim asa cum se cuvine. Nu mai e niciun secret ca preparatele din carne de porc pregatite in casa sunt cele mai savurate si asteptate preparate de pe masa de Craciun!! Printre preferate sunt carnatii, sunca, kaizerul, costitele da nu in […]

Piept de rata cu sos de portocale
Cel mai simplu si bun preparat din piept de rata a fost acest Piept de rata cu sos de portocale, pe care l-am gatit pana acum. Pieptul de rata a fost foarte fraged datorita procesului de marinare pe care l-am facut cu ajutorului aparatului de vidat HEINNER HAV-EDC120SS Piept de rata cu sos de portocale […]

Oua de prepelita umplute cu crema de branza
Aperitivele sunt cele mai importante preparate pentru masa de revelion. Se fac in multe variante, in portii mici cat sa fie de o imbucatura. Pe langa zecile de aperitive pe care le avem in site, astazi va propun aceste oua de prepelita umplute cu crema de branza pufoasa cu ceapa verde, un produs nou de […]

Biscuiti crapaciosi cu lamaie
In prag de sarbatori pregatim in fiecare an acesti Biscuiti crapaciosi cu lamaie, dar si Crapaciosii cu ciocolata. Cu acesti biscuiti ii asteptam in fiecare an pe Mos Craciun. In acest an ajutor de nadejde la prepararea lor am avut un Mixer de mana FRAM FHM-400CR, de 400 W, cu 6 viteze+Turbo super puternic de […]

Racitura- Piftie de curcan la Multicooker
Se stie deja ca raciturile se fac mai mult iarna, nu ca nu pot fi facute si pe timpul verii, insa e o mancare specifica anotimpului rece.Imi plac raciturile, cele din carne de porc sunt preferatele mele. Din pacate nu mai am voie, asa ca ma multumesc si cu aceasta Piftie-Racitura de curcan la Multicooker. De […]

Cupcakes cu cacao si crema vanilata
Ce ziceti de niste cupcakes cu cacao si crema vanilata imbracate in straie de sarbatoare? Eu zic ca ar merge perfect mai alesc ca sarbatorile se apropie si ne dorim sa pregatim pentru cei dragi cat mai multe bunatati. Cum se stie deja, prajiturile facute in casa au mare cautare, asa ca va propun aceasta […]

Toba cu limba de porc
Ce este mai de sezon in aceasta perioada? Clar, multe preparate de porc precum si Toba cu limba de porc. Nu este nevoie sa taiati porcul in batatura ca sa puteti pregati toba. O puteti face oricand si oriunde, in orice anotimp. Ca sa umpleti toba nu aveti nevoie de stomac sau vezica de porc( […]

Sunca fiarta in zeama de varza
Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, si ca in fiecare an pregatim bunatati pentru masa de Craciun. Preparatele din carne de porc sunt nelipsite, pe langa toba, caltabosi, carnati, kaizer, va propun si aceasta reteta de sunca fiarta in zeama de varza. Este un preparat ce nu necesita afumare, asa ca poate fi […]

Tort foietaj cu crema de mascarpone
Cel mai simplu si rapid tort pe care l-am pregatit pana acum este acest Tort foietaj cu crema de mascarpone! Pe cat de repede le-am facut, pe atat de repede au si disparut. Din aluatul de foietaj folosit de 800 g mi-au iesit 8 foi decupate, adica 2 tortulete cu cate 3 foi si unul […]

Cozonac Babka cu ciocolata
Am incercat acest an de sarbatorile Pascale acest Cozonac Babka cu ciocolata si am fost foarte incantata de el. Ciocolatos, usor insiropat, pot sa spun ca este cozonacul perfect cel putin pentru noi dupa Cozonacul pufos, care ani de zile a fost preferatul familiei. In curand voi prepara si un delicios Cozonac Cruffin. Va recomandam […]

Brownie cu mascarpone si zmeura
Sunt sigura ca va face cu ochiul prajitura brownie cu mascarpone si zmeura, eu o ador fiindca imi plac prajiturile cu blat ciocolatos si umed in combinatie cu crema de branza fina si zmeura acrisoara. O aveam de mult timp in plan, s-a potrivit perfect cu provocarea data de Delaco, de a pregati o reteta […]

Tarta cu biscuiti si mascarpone
Stiu ca pentru unii timpul este prea din scurt ca sa pregateasca diferite deserturi ce necesita mult timp pentru a fi pregatite. Aceasta Tarta cu biscuiti si mascarpone, este desertul perfect ce nu necesita coacere, se prepara foarte usor si toate ingredientele sunt accesibile. Va recomandam sa incercati si aceste deserturi fara coacere. Sa vedem […]

Coronita festiva cu branzeturi
Cedarul e cea mai cunoscuta branza britanica. Are un gust puternic care devine si mai impozant atunci cand cedarul este topit. Textura ferma si aroma de alune o recomanda si in platourile de branzeturi ca la acest platou, Coronita festiva cu branzeturi. Am ales sa pun pe platou la o ocazie deosebita avuta recent in […]