Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete de Craciun

Am pregatit aceasta categorie cu retete pentru Craciun si Revelion. Aici veti gasi retete de prajituri pentru Craciun, mancaruri pentru Craciun , retete traditionale pentru Craciun , aperitive pentru Craciun.

Oua de prepelita umplute cu crema de branza

Oua de prepelita umplute cu crema de branza

Aperitivele sunt cele mai importante preparate pentru masa de revelion. Se fac in multe variante, in portii mici cat sa fie de o imbucatura. Pe langa zecile de aperitive pe care le avem in site, astazi va propun aceste oua de prepelita umplute cu crema de branza pufoasa cu ceapa verde, un produs nou de […]

Biscuiti crapaciosi cu lamaie

Biscuiti crapaciosi cu lamaie

In prag de sarbatori pregatim in fiecare an acesti Biscuiti crapaciosi cu lamaie, dar si Crapaciosii cu ciocolata. Cu acesti biscuiti ii asteptam in fiecare an pe Mos Craciun. In acest an ajutor de nadejde la prepararea lor am avut un Mixer de mana FRAM FHM-400CR, de 400 W, cu 6 viteze+Turbo super puternic de […]

Racitura- Piftie de curcan la Multicooker

Racitura- Piftie de curcan la Multicooker

Se stie deja ca raciturile se fac mai mult iarna, nu ca nu pot fi facute si pe timpul verii, insa e o mancare specifica anotimpului rece.Imi plac raciturile, cele din carne de porc sunt preferatele mele. Din pacate nu mai am voie, asa ca ma multumesc si cu aceasta Piftie-Racitura de curcan la Multicooker. De […]

Cupcakes cu cacao si crema vanilata

Cupcakes cu cacao si crema vanilata

Ce ziceti de niste cupcakes cu cacao si crema vanilata imbracate in straie de sarbatoare? Eu zic ca ar merge perfect mai alesc ca sarbatorile se apropie si ne dorim sa pregatim pentru cei dragi cat mai multe bunatati. Cum se stie deja, prajiturile facute in casa au mare cautare, asa ca va propun aceasta […]

Toba cu limba de porc

Toba cu limba de porc

Ce este mai de sezon in aceasta perioada? Clar, multe preparate de porc precum si Toba cu limba de porc. Nu este nevoie sa taiati porcul in batatura ca sa puteti pregati toba. O puteti face oricand si oriunde, in orice anotimp. Ca sa umpleti toba nu aveti nevoie de stomac sau vezica de porc( […]

Sunca fiarta in zeama de varza

Sunca fiarta in zeama de varza

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, si ca in fiecare an pregatim bunatati pentru masa de Craciun. Preparatele din carne de porc sunt nelipsite, pe langa toba, caltabosi, carnati, kaizer, va propun si aceasta reteta de sunca fiarta in zeama de varza. Este un preparat ce nu necesita afumare, asa ca poate fi […]

Tort foietaj cu crema de mascarpone

Tort foietaj cu crema de mascarpone

Cel mai simplu si rapid tort pe care l-am pregatit pana acum este acest Tort foietaj cu crema de mascarpone! Pe cat de repede le-am facut, pe atat de repede au si disparut. Din aluatul de foietaj folosit de 800 g mi-au iesit 8 foi decupate, adica 2 tortulete cu cate 3 foi si unul […]

Cozonac Babka cu ciocolata

Cozonac Babka cu ciocolata

Am incercat acest an de sarbatorile Pascale acest Cozonac Babka cu ciocolata si am fost foarte incantata de el. Ciocolatos, usor insiropat, pot sa spun ca este cozonacul perfect cel putin pentru noi dupa Cozonacul pufos, care ani de zile a fost preferatul familiei. In curand voi prepara si un delicios Cozonac Cruffin. Va recomandam […]

Brownie cu mascarpone si zmeura

Brownie cu mascarpone si zmeura

Sunt sigura ca va face cu ochiul prajitura brownie cu mascarpone si zmeura, eu o ador fiindca imi plac prajiturile cu blat ciocolatos si umed in combinatie cu crema de branza fina si zmeura acrisoara. O aveam de mult timp in plan, s-a potrivit perfect cu provocarea data de Delaco, de a pregati o reteta […]

Tarta cu biscuiti si mascarpone

Tarta cu biscuiti si mascarpone

Stiu ca pentru unii timpul este prea din scurt ca sa pregateasca diferite deserturi ce necesita mult timp pentru a fi pregatite. Aceasta Tarta cu biscuiti si mascarpone, este desertul perfect ce nu necesita coacere, se prepara foarte usor si toate ingredientele sunt accesibile. Va recomandam sa incercati si aceste deserturi fara coacere. Sa vedem […]

Coronita festiva cu branzeturi

Coronita festiva cu branzeturi

Cedarul e cea mai cunoscuta branza britanica. Are un gust puternic care devine si mai impozant atunci cand cedarul este topit. Textura ferma si aroma de alune o recomanda si in platourile de branzeturi ca la acest platou, Coronita festiva cu branzeturi. Am ales sa pun pe platou la o ocazie deosebita avuta recent in […]

aperitive bradut cu aperifrais

Aperitive bradut cu aperifrais

Din totdeauna aperitivele fac deliciul meselor de sarbatoare.Fie ca avem o petrecere in familie sau cu prietenii sau ne strangem in jurul mesei de Craciun, aperitivele ocupa un loc important.Cu ele se da startul petrecerii si trebuie sa fie printre cele mai atractive si tentante gustari.Aperitivele pot fi pregatite in functie de sezon sau tematica […]

Tort pavlova bradut de craciun

Tort Pavlova- Bradut de Craciun

Gatit de sarbatoare acest Tort Pavlova- Bradut de Craciun este propunerea mea pentru desertul de pe masa de Craciun. Este un desert savuros, ce poate fi asamblat cu cel mult 30 min inainte de a-l aduce la masa. Pregatirea blaturilor de bezea si a sosului de zmeura se poate face cu o zi doua inainte […]

Cozonac Leopard

Cozonac Leopard

Robotul de bucatarie MUM Serie 2 mi-a fost de mare folos la pregatirea acestui Cozonac Leopard, sau labutelor de pisica cum zice micuta mea nepotica, Catinca. Si voi puteti pregati la fel ca mine o multime de retete cu cel mai nou robot de la Bosch. Robotul MUM Serie 2, este compact si puternic. Este […]

Tort Padurea Neagra

Tort Padurea Neagra

Acest Tort Padurea Neagra, este tortul perfect pentru iubitorii de frisca. Blaturile insiropate cu sirop de visine, frisca multa si visine proaspete sau din borcan, conservate la rece, fac impreuna cel mai mai delicios tort. Poti fi si tu Chef la tine în bucătărie, cu Creme Patisserie, de la Meggle! Oricine poate face acasa deserturi […]

Follow on Instagram