Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Fursecuri Linzer cu migdale si gem

Fursecuri Linzer cu migdale si gem


In seara aceasta vine Mos Craciun!!
Nu puteam sa il intampinam decat cu cele mai bune si fragede fursecuri care efectiv se topesc in gura.
De departe aceste fursecuri Linzer cu migdale si gem sunt alegerea perfecta, se fac extrem de usor iar aluatul poate fi pregatit chiar si cu cateva zile inainte. Se pot decupa in formele preferate si aceasta operatiune poate fi facuta alaturi de cei mici.
Si fiindca venirea Mosului aduce bucurie si cadouri in fiecare casa, si noi, alaturi de prietenii de la Fram Electrocasnice avem pentru voi o surpriza deosebita!!
Pe pagina noastra de Instagram va asteptam cu cel mai fain cadou pe care si-l doreste orice gospodina in bucataria sa.

concurs


Este vorba de Mixerul planetar FRAM FPM-K1500M cu care se pot pregati blaturi, creme, bezea, fursecuri, aluaturi fragede si dospite si multe altele…

Mixer planetar FRAM


Eu il am de ceva timp si va spun ca e mana mea dreapta, faptul ca bolul are o capacitate mare de 6 l, am putut sa framant cu el pana la 1,5 kg de faina o data . Asa ca nu ratati acest Giveaway, cu un singur comentariu aveti sansa sa il aveti in bucataria voastra!!

Va las inca doua retete de fursecuri fragede si delicioase!!

Dar haideti sa va las si reteta de Fursecuri Linzer, sunt delicioase !!

Fursecuri Linzer cu migdale si gem – Ingrediente

  • 400 g unt 82%grasime
  • 425 g faina alba
  • 200 g faina de migdale
  • 150 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri de ou
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat bourbon
  • coaja rasa de lamaie
  • 2-3 lg faina pentru intins foile
    • Pentru decor
  • gem de fructe (zmeura, caise, fructe de padure, de prefarat sa fie pasta)
  • zahar pudra vanilat
ingrediente fursecuri

Cum se prepara fursecurile linzer

In bolul mixerului se pune faina, faina de migdale, zaharul pudra, zaharul vanilat, sare si coaja de lamaie, se ataseaza paleta si se mixaza putin cat sa se amestece ingredientele.
Untul rece se taie cubulete si se adauga peste faina mixand la viteza medie pana ce obtinem o compozitie nisipoasa.

preparare aluat fraged

Se adauga galbenusurile de ou si se continua mixarea cam 1 min pana ce aluatul devine compact. Daca vi se pare ca e prea ferm sau inca e nisipos atunci puteti adauga 1-2 linguri cu apa foarte rece, la mine nu a mai fost necesar.

preparare aluat


Nu insistati sa il framantati mai mult fiindca poate deveni gumos.
Se rastoarna pe planseta, se imparte in doua bucati, se aplatizeaza usor cu mainile fara a-l framanta si se impacheteaza in folie de plastic. Se lasa la rece, in frigider, minim o ora sau 2-3 zile.
Se scoate din frigider si se lasa pe masa pana ce aluatul revine la o temperatura asa incat sa poata fi intins cu sucitorul.

Cum se modeleaza si se coc fursecurile

decupare fursecuri


Se scoate din folie, se pudreaza blatul cu faina si se intinde aluatul intr-o foaie cam de 4 mm. Se decupeaza cu formele alese, avand grija ca fursecurile decupate sa fie perechi. Se aseaza pe tava, recomand ca sa NU se coaca in aceiasi tava fursecurile decupate cu bazele, deoarece timpul de coacere difera.

coacere fursecuri


Se coc in cuptorul preincalzit la 170 C pentru 7-8 min sau in functie de cuptorul fiecaruia. Incercati sa nu le rumeniti, desi unele se v-or auri putin din cauza grosimii foii.

fursecuri linzer cu migdale si gem

Cum se umplu fursecurile

Se lasa sa se raceasca in tava, dupa se s-au racit bine, fursecurile decupate se pudreaza cu zahar din belsug direct in tava. Pe baze se aseaza cate o lingurita de gem peste care se pune fursecul pudrat fara sa se atinga zaharul.

umplere fursecuri


Se aseaza pe platou sau se depoziteaza in cutii de carton sau tabla. Sunt fine, aromate, foarte fragede, va recomand sa le incercati!!


Craciun fericit si sarbatori cu bine !!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram