Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chec oparit sau chec economic

Chec oparit sau chec economic


In careva din zile nepotii mi-au cerut ceva dulce. Mi-am amintit de aceasta reteta de Chec oparit sau chec economic din caietul cu retete al mamei.
Nu am facut niciodata acest chec, dar sunt foarte incantata de rezultatul final atat eu cat si copiii.


Pe cat este de simplu, pe atat este de bun. Nu este inecacios si merge perfect alaturi o cana cu lapte, sau ceai. Secretul acestui chec consta in oparirea albusurilor
batute. Dar sa vedem de ce anume avem nevoie pentru prepararea checului.

Chec oparit sau chec economic – Ingrediente

4 oua marimea M
6 linguri ulei
3/4 cana zahar
7 linguri apa
1 cana faina
esenta vanilie
coaja razuita de la o lamaie
2 linguri cacao

ingrediente

Alte necesare pentru chec
1 forma de chec cu dimensiunea de L=21,5cm si l=11cm
1 cana de 300 ml
mixer de mana

Chec oparit sau chec economic

Preparare

Separam ouale, galbenusurile intr-un vas mai mic, albusurile intr-un vas mai mare.
La galbenusuri adaugam 2 linguri zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie razuita, 2 linguri apa si 6 linguri ulei si se spumeaza cu ajutorul unui mixer.

galbenusuri spumate

Intre timp restul de zahar se pune int-o cratita peste care adaugam 5 linguri de apa. Se acopera vasul cu un capac si fierbem circa 3 minute pana obtinem un sirop mai gros.

preparare sirop


Albusurile se bat spuma.

albusuri batute

Adaugam treptat siropul de zahar continuand mixarea pana se incorporeaza tot siropul.

oparire albusuri


Galbenusurile spumate se adauga la albusurile batute si se amesteca usor pana la omogenizare.

amestecare


Adaugam 1 cana de faina treptat amestecand pana se incorporeaza.

adaugare faina


Scoatem deoparte din compozitie, cam un sfert in care punem 2 linguri cacao si amestecam usor pana se incorporeaza.

amestec cacao

Compozitia galbena se toarna intr-o forma de chec ( am folosit forma de silicon) si deasupra turnam si compozitia maro.

amestecare compozitie


Se amesteca cu coada de la o lingura ( sau un betisor de frigaruie) in compozitia maro ca sa patrunda in compozitia galbena si se pune forma in cuptorul preincalzit.

Chec oparit sau chec economic


Se coace la 170 grade Celsius cu incalzire sus jos aproximativ 30 – 35 minute ( facem proba cu scobitoarea).

chec oparit copt


Se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma dupa care se scoate si se poate felia.

Chec oparit sau chec economic


In cazul in care nu aveti forma de silicon ungeti forma cu unt si tapetati cu faina, apoi adaugati compozitia de chec ca in cele descrise mai sus.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram