Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Chec din Albusuri-Reteta la Cana

Chec din Albusuri-Reteta la CanaChec din Albusuri-Reteta la Cana

De multe ori raman cu albusurile de la oua si sa nu le arunc prefer sa le pun intr-o cutiuta de plastic pe care apoi o pun la congelator. Pe fiecare cutiuta scriu numarul de albusuri puse in ea si cand avem pofta de ceva dulce rapid scot albusurile, le las la decongelat si pregatesc un Chec pufos. Este o reteta ce nu necesita cantitati fixe, avem nevoie doar de o cana cu care vom masura toate ingredientele necesare. In loc de fructe puteti folosi nuci, alune, sau ca si mine Dulceturile Sublime de la Solaris. Pe buna dreptate sunt chiar sublime, ca toate produsele Solaris de altfel.

Ingrediente Chec din Albusuri-Reteta la Cana:(Cana folosita va fi aceeasi la toate ingredientele date)

1 cana albusuri de ou (in cana mea au intrat 10 albusuri)
1 cana faina
1 cana zahar
1 cana fructe confiate (eu am folosit 150 g Dulceturi Sublime de la Solaris)
hirtie de copt

Chec din Albusuri-Reteta la Cana

Preparare Chec din Albusuri-Reteta la Cana :
Albusurile se bat spuma si cand este pe jumatate batut adaugam treptat zaharul continuand sa il batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam faina la albus si amestecam usor de sus in jos pana se incorporeaza dupa care adaugam fructele confiate . In doua forme de chec punem hartie de copt si turnam compozitia in mod egal in ele. Punem formele in cuptorul preincalzit si coacem checurile pana devin frumos aurii desupra si la proba cu scobitoarea aceasta ramane curata.

Chec din Albusuri-Reteta la Cana

Se scot din cuptor, se lasa la racit apoi se scot din forme si le presaram cu zahar praf. Va recomandam sa incercati si Chec Zebra, care este un chec pufos si foarte aratos. Ambele checuri sunt foarte bune si alaturi se pot servi ceaiuri cu diferite arome, sau chiar si o cana cu lapte.

Pofta Buna !!!

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...