Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pateuri cu Cascaval si Salam

Pateuri cu Cascaval si SalamAm pregatit intr-o seara o tura de Pateuri cu Cascaval si Salam si a doua zi a trebuit sa mai pregatesc o portie generoasa. Este un aperitiv aratos si gustos deopotriva.

Combinatia de cascaval si salam este una din favoritele noastre. Aceste aperitive, gustari se pot pregati si cu sunca daca preferati aceasta varianta

.

Ingrediente Pateuri cu Cascaval si Salam

1 pachet de 800 g Aluat foetaj (prefer marca Bella )
salam sau sunca taiata felii subtiri
cascaval felii Milkana Caractere si Milkana Classic de la – Delaco hartie de copt

Preparare Pateuri cu Cascaval si Salam

Aluatul de foetaj se tine la frigider pentru a se dezgheta dupa care se intinde pe suprafata de lucru si pe latime se va taia in fasii de 3-4 cm. Daca vreti ca rozetele sa fie mai mari le taiati de 4 cm, daca le vreti mai marunte le veti taia de 3 cm.

Pe fiecare fasie de aluat punem felii de salam avand grija sa treaca putin peste marginea aluatului(punem circa 4-5 felii salam sau sunca), peste feliile de salam punem fasii din Milkana Classic si Caractere (sau felii subtiri de cascaval , ca in imaginea de mai jos).

Pateuri cu Cascaval si Salam

Incepem sa rulam cat mai strans fasia de aluat cu ingredientele puse pe el. Obtinem un boboc de floare. Eu am folosit o tava pentru muffins in care am pus hartie de copt apoi am asezat pateurile tip boboc.

Le-am pus la cuptorul incalzit in prealabil la foc mare pana aluatul incepe sa creasca apoi am redus la minim pana am vazut ca foietajul a capatat o culoare aurie.

Le scoatem din cuptor, le lasam putin la racorit, indepartam hartiile de copt si le putem servi ca atare sau cu Chutney de Ardei, sau cu Dulceata de Ardei Iute , sau cu ketchup, … .

Pateuri cu Cascaval si Salam

Dintr-un pachet de 800 g aluat foietaj mi-au iesit 24 de pateuri. Fasiile le-am taiat la 3 cm latime.

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.