Am pregatit intr-o seara o tura de Pateuri cu Cascaval si Salam si a doua zi a trebuit sa mai pregatesc o portie generoasa. Este un aperitiv aratos si gustos deopotriva.
Combinatia de cascaval si salam este una din favoritele noastre. Aceste aperitive, gustari se pot pregati si cu sunca daca preferati aceasta varianta
.
Ingrediente Pateuri cu Cascaval si Salam
1 pachet de 800 g Aluat foetaj (prefer marca Bella )
salam sau sunca taiata felii subtiri
cascaval felii Milkana Caractere si Milkana Classic de la – Delaco hartie de copt
Preparare Pateuri cu Cascaval si Salam
Aluatul de foetaj se tine la frigider pentru a se dezgheta dupa care se intinde pe suprafata de lucru si pe latime se va taia in fasii de 3-4 cm. Daca vreti ca rozetele sa fie mai mari le taiati de 4 cm, daca le vreti mai marunte le veti taia de 3 cm.
Pe fiecare fasie de aluat punem felii de salam avand grija sa treaca putin peste marginea aluatului(punem circa 4-5 felii salam sau sunca), peste feliile de salam punem fasii din Milkana Classic si Caractere (sau felii subtiri de cascaval , ca in imaginea de mai jos).
Incepem sa rulam cat mai strans fasia de aluat cu ingredientele puse pe el. Obtinem un boboc de floare. Eu am folosit o tava pentru muffins in care am pus hartie de copt apoi am asezat pateurile tip boboc.
Le-am pus la cuptorul incalzit in prealabil la foc mare pana aluatul incepe sa creasca apoi am redus la minim pana am vazut ca foietajul a capatat o culoare aurie.
Le scoatem din cuptor, le lasam putin la racorit, indepartam hartiile de copt si le putem servi ca atare sau cu Chutney de Ardei, sau cu Dulceata de Ardei Iute , sau cu ketchup, … .
Dintr-un pachet de 800 g aluat foietaj mi-au iesit 24 de pateuri. Fasiile le-am taiat la 3 cm latime.
Pofta Buna !
Comentarii recente
olivia
16/02/2016 at 11:58Multumim de reteta si de urare!
mikyro
16/02/2016 at 12:02par delicioase