Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pasta picanta de ardei- Chutney de ardei picant

Sunt o devoratoare de ardei iuti sub orice forma . De aici a pornit si ideea de a prepara aceasta pasta picanta de ardei, pe romaneste spus, sau mai elegant ii putem spune chutney. Poate asa va este mai cunoscut…. Am facut o combinatie intre ardeii capia si ardeii chili, dar  puteti folosi la fel de bine si ardeii grasi. Cu siguranta voi folosi la o gramada de preparate acest chutney de ardei picant….

Ingrediente:

2 kg ardei capia,

500 g ardei chili,

3 linguri ulei masline,

2 bucati ceapa de marime mijlocie,

2 frunze dafin,

1 baton scortisoara,

sare, piper macinat,

400 g zahar brun,

200 ml otet

Preparare:

Coacem pe plita sau in cuptor ardeii capia si ardeii chili. Ii punem intr-un vas ii presaram cu sare dupa care ii acoperim cu folie de aluminiu. Dupa ce am terminat de copt ii curatam de pielita, indepartam cotoarele si samburii.

Ceapa curatata o taiem solzisori si o calim pe 3 linguri de ulei de masline.Ardeii copti impreuna cu ceapa calita o dam prin robot (masina de tocat) sa obtinem o pasta. Aceasta pasta o punem inapoi intr-un vas pe foc mic la fiert si adaugam pe rand 200 ml otet,400 g zahar brun (se poate folosi si zaharul obisnuit),sare si piper dupa gust, batonul de scortisoara si 2 frunze de dafin. Le lasam sa fiarba la foc mic, amestecand mereu circa 30 minute.Asezam apoi pasta obtinuta in borcane, le capsam si le punem la dunst uscat intre paturi pana a doua zi.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Cocos in vin- Coq au vin
Cocos in vin- Coq au vin

Cocos in vin- Coq au vin Zilele trecute m-am pricopsit cu un cocos mare si vanjos crescut la tara. Dupa...

Închide