Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pasta de Ardei Kapia

pasta de ardei kapiaPasta de ardei kapia, conserva pentru iarna.Cea mai buna pasta de ardei kapia. Cum pregatim conserve din ardei kapia. Reteta de conserva din ardei kapia. Pasta de ardei pentru mancaruri.

Anul acesta am gasit in piata, la tarani, ardei kapia rosii, mari, frumoasi si la preturi destul de convenabile.
Asa ca pe langa alte retete- ardei copti la borcan, ketchup picant, am pregatit si o pasta de ardei fara alte condimente numai buna de pus la tot felul de mancaruri.
Faptul ca e foarte concentrata, e deajuns sa pui doar o lingura in mancare, coloreaza si da un gust placut.
Se face extrem de usor, va recomand sa o pregatiti in cantitati mici (de mai multe ori 🙂 ) fiinca timpul de fierbere e mult mai scurt , netrebuind sa stati cu orele in bucatarie.
E grozava, mai ales ca am sterilizat-o fara sa folosesc niciun fel de conservant.

Pasta de ardei kapia-Ingrediente

2,5 kg ardei kapia rosu
4 linguri zahar
1 ardei iute, fara seminte(optional)
2 lingurite sare pentru muraturi

pasta-de-ardei-kapia-preparare

Pasta de ardei kapia-Mod de preparare

Ardeii kapia curatati de seminte si cotoare, se spala si se toaca marunt cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Pasta obtinuta se pune la fiert, la foc mic, intr-o cratita cu peretii grosi.
Se adauga sarea, zaharul, ardeiul iute tocat si se fierbe pana ce scade toata zeama si pasta se ingroasa.
Lasam sa se racoreasca si o trecem prin blender pana obtinem o pasta fina.
Punem pasta in borcanele, capsam si le sterilizam.
Punem pe fundul unei oale un prosopel de bucatarie, asezam borcanele si turnam apa rece pana aproape de capace.
Fierbem borcanele timp de 30 min din momentul in care apa incepe sa fiarba.
Lasam borcanele sa se raceasca in oala sau le scoatem si le asezam in paturi.
Se pastreaza in camara racoroasa si bine aerisita.
pasta de ardei kapia
Pofta Buna!

368 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Grigoras Eleonora

    19/10/2017 at 15:07

    Pasta a iesit minunat. Imi pare rau ca inca nu pot pune pozele. arata exact la fel, iar gustul e minunat. Am facut doua portii deja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.