Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pasta de Ardei Kapia

pasta de ardei kapia

Pasta de ardei kapia, conserva pentru iarna. Cum pregatim conserve din ardei kapia. Reteta de conserva din ardei kapia. Pasta de ardei pentru mancaruri.

Anul acesta am gasit in piata, la tarani, ardei kapia rosii, mari, frumosi si la un pret destul de convenabil.
Asa ca pe langa alte retete- ardei copti la borcan, ketchup picant, am pregatit si aceasta pasta de ardei kapia fara alte condimente numai buna de pus la tot felul de mancaruri.
Faptul ca e foarte concentrata, e deajuns sa pui doar o lingura in mancare, coloreaza si da un gust placut.
Se face extrem de usor, va recomand sa o pregatiti in cantitati mici (de mai multe ori 🙂 ) fiinca timpul de fierbere e mult mai scurt, netrebuind sa stati cu orele in bucatarie. E grozava, mai ales ca am sterilizat-o fara sa folosesc niciun fel de conservant.

Tot din ardei mai puteti pregati si o pasta de ardei dar si ardei capia copti cu miere si mustar, retetele le gasiti dand click pe titlul de pe imagini

Pasta de ardei kapia-Ingrediente

2,5 kg ardei kapia rosu
4 linguri zahar
1 ardei iute, fara seminte(optional)
2 lingurite sare pentru muraturi

pasta-de-ardei-kapia-preparare

Pasta de ardei pentru mancaruri-Mod de preparare

pasta de ardei kapia

Ardeii kapia curatati de seminte si cotoare, se spala si se toaca marunt cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Pasta obtinuta se pune la fiert, la foc mic, intr-o cratita cu peretii grosi.
Se adauga sarea, zaharul, ardeiul iute tocat si se fierbe pana ce scade toata zeama si pasta se ingroasa.
Lasam sa se racoreasca bine si o trecem prin blender pana obtinem o pasta fina.
Punem pasta in borcanele spalate si sterilizate in cuptor timp de 20 min la 100 grade C.
Le capsam si le sterilizam astfel:
Punem pe fundul unei oale un prosopel de bucatarie, asezam borcanele si turnam apa rece pana aproape de capace.
Fierbem borcanele timp de 30 min din momentul in care apa incepe sa fiarba.
Lasam borcanele sa se raceasca in oala sau le scoatem si le asezam in paturi.
Se pastreaza in camara racoroasa si bine aerisita.

Tot din ardei capia eu mai pregatesc o deliciosa salata dar si o mancare de ardei cu rosii si smantana, retetele la link-ul de pe imaginile de mai jos

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.