Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Pasta de Ardei- Paprikakrem

pasta-de-ardei
INGREDIENTE:
1 kg ardei gras ( de preferat ar fi ardei kapia ),
500 g rosii,
100 g ceapa rosie,
1 lingurita sare,
coaja razuita de la 1 lamaie,
1 lingurita mustar clasic,
1/4 frunza foaie de dafin,
1 – 2 bucati ardei iute rosu (este optionala folosirea ardeiului iute),
1 varf de cutit chimen macinat,
1 catel usturoi,
1 lingurita salicil(sau praf conservant),

PREPARARE:
Rosiile se dau prin masina de rosii .Ardeii se curata ,spala si se macina. Ceapa se curata si se macina . Punem intr-o cratita sucul de rosii rezultat impreuna cu ardeii si ceapa macinata(daca dorim o pasta picanta adaugam si ardeii iuti macinati ). Adaugam coaja de lamaie razuita , 1 lingurita sare( puteti adauga mai multa sare daca considerati ),si lasam sa fiarba aproximativ 20 – 30 minute pana se ingroase(amestecam mereu sa nu se prinda …). Acum adaugam lingurita de mustar clasic,1/4 foaie de dafin, 1 varf de cutit chimen macinat si catelul de usturoi pisat. Lasam sa fiarba inca aproximativ 10 – 15 minute dupa care indepartam foaia de dafin.

Lasam pasta rezultata sa raceasca apoi o dam prin blender.

Pasta obtinuta o punem inapoi sa dea in clocot , oprim focul si adaugam 1 lingurita salicil (sau praf conservant ). Turnam pasta in borcane , le capsam apoi le punem in dunst uscat (in paturi ) pana a doua zi .
Putem folosi aceasta pasta la mancaruri , pentru a aromatiza unele supe, pentru pizza ….

Pofta Buna !

PS. Din cantitatile date obtineti circa 900 ml pasta .

20 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Ana

    10/09/2011 at 11:35

    Ce bun! Ardeii sint cintariti cu codite sau dupa ce se curata?

  • gaby_d

    10/09/2011 at 12:47

    Ce faina-i!
    As testa-o si eu .

  • sarah

    10/09/2011 at 20:03

    superba culoarea.cred ca e si super delicios.pup

  • Leila

    11/09/2011 at 13:26

    Scuze de intarzierea cu care raspund Ana . Abia acum am avut acces la calculator . Cantarim toate ingredientele (ma refer la ceapa , rosii, ardei ) fara a fi curatate 🙂 . Sa ai spor !

  • Leila

    11/09/2011 at 13:28

    Fetelor , micutzele mele s-au dat la pasta de ardei si o papa unsa pe paine cu untura , unt , … nu mai spun ca le asorteaza cu spaghete :)))) Cu alte cuvinte i-au gasit o intrebuintare foarte vasta ….

    Pupice 🙂

  • Fifi

    13/09/2011 at 11:32

    arata excelent si au o culoare atat de frumoasa si naturala! super reteta :*

  • Lulu

    03/08/2012 at 18:15

    Waw ce bine arata!!!si eu fac dar am alta reteta,in schimb a voastra e mai delicata;cred ca voi „fura”reteta!!
    Va pupic si weekend minunat!!

    • Leila

      06/08/2012 at 19:59

      Lulu, trebuie sa o incerci . E bestiala. E primul an cand am preparat-o dar cu siguranta anul acesta fac portie tripla

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *