Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de Ardei Iute

dulceata de ardei iuteDulceata de ardei iute, reteta culinara. Cum se prepara dulceata de ardei. Cea mai buna dulceata de ardei iute. Dulceata din ardei iuti pentru fripturi si aperitive.Dulceata de ardei iute pregatita in casa.

Tot am auzit ca dulceata din ardei iuti e grozava, asa ca am testat-o si eu.Trebuie sa recunosc ca intradevar e grozava!!
Daca va place combinatia de dulce picant, cu siguranta dulceata de ardei iute va fi pe placul vostru.
Din cantitatile date de mine mai jos, am obtinut 3 borcanele de 250-300g – unul a disparut din prima zi, atat de mult ne-a placut 🙂
dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute-Ingrediente

750 g ardei iuti rosii
700 g zahar
700 ml otet din vin de 9 grade
ardei-iute-tocat-pentru-dulceata

Dulceata de ardei iute-Mod de preparare

Ardeii spalati bine se taie pe din doua si se curata bine de seminte, nervuri si cotoare.
Pentru aceasta operatiune migaloasa neaparat sa folositi manusi… chiar si cu ele mai pisca, altfel o sa va usture rau mainile.
Cu ajutorul robotului de bucatarie maruntiti ardeii in bucatele mici sau daca nu aveti robot le puteti taia cu cutitul cat mai marunt.

Cum fierbem dulceata din ardei iuti

Intr-o cratita cu peretii grosi amestecam otetul cu zaharul.
Fierbem amestecul cam 20 min pana ce lichidul capata consistenta unui sirop.
Adaugam ardeii maruntit si mai fierbem la foc potrivit inca vre-o 20-25 min.
Luam proba ca si la o dulceata de fructe daca nu suntem siguri ca e gata.
Punem dulceata fierbinte in borcanele mici, spalate si uscate, capsam, apoi le asezam cu capacul in jos si le acoperim cu paturi.
Dupa ce s-au racit, se aseaza in camara la loc intunecat si racoros.
Cu un gust dulce picant, dulceata de ardei iute este excelenta langa o friptura sau poate fi consumata alaturi de branza si paine prajita.

dulceata de ardei iute
Pofta Buna!!

281 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.