Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dulceata de Ardei Iute

dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute, reteta culinara. Reteta video. Cum se prepara dulceata picanta. Cea mai buna dulceata de ardei iute pregatita in casa, numai buna pentru fripturi si aperitive.

Tot am auzit ca dulceata din ardei iuti e grozava, asa ca am testat-o si eu. Trebuie sa recunosc ca intradevar e grozava!!
Daca va place combinatia de dulce picant, cu siguranta dulceata de ardei iute va fi pe placul vostru.
Daca inca nu stiti cum puteti savura dulceata de ardei iute, va spun ca se potriveste bine pe aceste platouri aperitiv!!
Puteti desigur sa asezonati cremele de branza pentru tot felul de mici aperitive, gustari… mie imi place sa o mananc si pe paine prajita cu unt.

Dulceata de ardei iute-Ingrediente

Din cantitatile date, am obtinut 3 borcanele de 250-300g

  • 750 g ardei iuti rosii
  • 700 g zahar
  • 700 ml otet din vin de 9 grade

Nota: Daca ardeii folositi de voi sunt foarte iuti, atunci va recomand sa reduceti cantitatea de ardei iuti la jumatate iar in completare sa folositi ardei capia rosu. Astfel dulceata va iesi iute dar nu exagerat.

Dulceata de ardei iute- reteta video

Cum putem pregati dulceata picanta

dulceata de ardei iute

Ardeii spalati bine se taie pe din doua si se curata bine de seminte, nervuri si cotoare.
Pentru aceasta operatiune migaloasa neaparat sa folositi manusi… chiar si cu ele mai pisca, altfel o sa va usture rau mainile.
Cu ajutorul robotului de bucatarie maruntiti ardeii in bucatele mici sau daca nu aveti robot le puteti taia cu cutitul cat mai marunt.

ardei-iute-tocat-pentru-dulceata

Cum fierbem dulceata picanta?

Intr-o cratita cu peretii grosi amestecam otetul cu zaharul.
Fierbem amestecul cam 20 min pana ce lichidul capata consistenta unui sirop.
In acest moment va recomand ca hota sa mearga la maxim si sa deschideti si geamul…de preferat copiii sa nu fie in incapere fiindca aburul rezultat le poate irita ochii si nasul.

Adaugam ardeii maruntit si mai fierbem la foc potrivit inca vre-o 20-25 min.
Luam proba ca si la o dulceata de fructe daca nu suntem siguri ca e gata.
Punem dulceata fierbinte in borcanele mici, spalate si uscate, capsam, apoi le asezam cu capacul in jos si le acoperim cu paturi.
Dupa ce s-au racit, se aseaza in camara la loc intunecat si racoros.
Cu un gust dulce picant este excelenta langa o friptura sau poate fi consumata alaturi de branza si paine prajita.

dulceata de ardei iute

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram . 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!! 

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram