Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Platou festiv

Platou festiv

Pentru noaptea de Anul Nou intotdeauna pregatesc un platou festiv pe care pun mai multe sortimente de branzeturi, mici aperitive pregatite si ele din combinatii de branzeturi, struguri, pere, mezeluri, nuci.
De fiecare data aceste platouri aperitiv sunt savurate cu mare placere. Cu ele nu poti sa dai gres mai ales daca alegi produse de calitate .
Eu am folosit ca de fiecare data produsele Delaco– gorgonzola, havarti, cheddar, brie, roquefort – branzeturi pe care familia mea le adora si care nu ne lipsesc din casa. Sunt delicioase in combinatie cu struguri, pere si nuci.
Merita sa le incercati!!
Va dorim sa aveti un An Nou cu sanatate, bucurii si multe realizari frumoase!!

Platou festiv

Platou festiv- ingrediente

Mini trigoane cu branzaturi si pastrama de rata
2-3 foi de placinta
100 g branza cheddar
100 g branza havarti
50 g crema de branza pufoasa cu smantana
pasrama din piept de rata
un praf de piper
galbenus pentru uns
susan negru

Bilute din branzeturi
150g gorgonzola
70 g branza havarti
o mana de merisoare uscate
un praf de piper
Decor
alune maruntite
patrunjel verde tocat
stick-suri

Cosulete cu branza
100 g roquefort
50 g branza cheddar
50 g branza havarti
o lingura crema de branza pufoasa cu smantana
o lingura merisoare uscate
o lingurita dulceata de ardei iute
pastrama de vita
marar pentru decor
cosulete din foietaj

Platou festiv
struguri albi si roze
pere
kaki
nuci pecan, alune de padure si migdale-glazurate
pastrama de vita
sunca
mini brie
cheddar
dulceata de ardei iute
miere de tei
merisoare
crackers

Mini aperitive pentru platou festiv

Platou festiv

Mini trigoane cu branzaturi si pastrama de rata- mod de preparare
Foile de placinta se taie fasii late de 5-6 cm pe latimea foii.
Branza cheddar si havarti se rad prin razatoare mica, se adauga crema de branza pufoasa, piperul si se omogenizeaza.
La capatul fiecarei fasii de foaie se pune o lingurita de compozitie, se pune deasupra ei cate un cubulet de pastrama, apoi se impacheteaza sub forma de trigon. Se procedeaza asa cu fiecare in parte pana se termina compozitia de branza. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se presara cu susan negru.
Se coc in cuptorul preincalzit la 190 grade C pentru 20-25 min sau pana devin usor rumene. Se servesc pe platou festiv- calde sau reci cu dulceata de ardei iute.

Platou festiv

Bilute din branzeturi- mod de preparare
Gorgonzola se pune intr-un robot de bucatarie, se adauga branza havarti rasa prin razatoare si se mixeaza pana devine o compozitie omogena. Se rastoarna intr-un castron, se adauga merisoarele tocate marunt, piper si se omogenizeaza. Se modeleaza bilute mici care se trec prin alune maruntite sau prin patrunel tocat fin.La fiecare biluta se infinge cate un sticks pentru a fi usor de luat de pe platou.

Cosulete cu branza- mod de preparare
Cele trei tipuri de branza se pun intr-un robot, se adauga, crema de branza pufoasa, merisoarele si dulceata de ardei iute. Se mixeaza pana ce compozitia devine omogena. Se toarna in cosulete cu ajutorul unui pos cu varf stelat. Se decoreaza fiecare cosulet cu o fasie de pastrama de vita si marar verde. Se servesc pe platou festiv.

platou festiv

Cum pregatim un platou festiv

Pe un platou din lemn, ceramica sau ardezie asezam cele trei aperitive descrise mai sus. Pe langa ele mai punem, struguri, branza cheddar,branza brie, pere, kaki, nuci, alune, migdale, fasii de pastrama, sunca, crackers, miere, dulceata de ardei iute si orice alte branzaturi si mezeluri va sunt pe plac.
Platoul se pregateste chiar inainte de a fi servit.

Platou festiv

Pofta Buna!!

19 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram