Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Fripturi si garnituri

Crocante si gustoase, sunt o incantare pentru apetit sanatos si pentru gurmanzi.
Fripturi la gratar, fripturi la tava, fripturi la cuptor, frigarui, rulade de carne

Rulada de Curcan cu Merisoare

Rulada de Curcan cu Merisoare

Rulada de Curcan cu Merisoare Cea mai simpla si festiva rulada pregatita de Craciun din carne de curcan. Nu pot sa spun ca este o rulada deosebita ce merita a fi incercata si de catre voi cu orice ocazie speciala aveti de sarbatorit. Se preteaza a fi preparata la Craciun, revelion sau cu orice ocazie. […]

Muschi Maseteri cu Bere la Cuptor

Muschi Maseteri cu Bere la Cuptor

Muschi Maseteri cu Bere la Cuptor Ce sa o mai lungim atat, muschi maseteri sau obraji de porc e unul si acelasi lucru. Dupa mine acesti obraji de porc sunt o parte neglijata din porc dar care sut extraordinari de buni. Ideea de a prepara obraji de porc mi-a venit dupa ce am fost la […]

Burger cu Mango

Hamburger cu Mango

Hamburger cu Mango Cartea “Cei Mai Buni Hamburgeri” prezinta evolutia cunoscutei si indragitei chiftele, de la varianta sa cea mai simpla – chiftea servita intr-o chifla taiata in doua – pana la sofisticatii hamburger cu gorgonzola, seitan sau langustine. Datorita acestor ingredient, simpla chifla umpluta cu o chiftea de carne tocata, vedeta tuturor fast-food-urilor, se […]

Pui Copt pe Sare

Pui Copt pe Sare

Pui Copt pe Sare Nu stiu cati dintre voi va aduceti aminte cum preparau mamele noastre puii pe vremuri. Imi aduc aminte ca pui rotisati nu prea gaseam, aragaze cu rotisoare nici atat, te bucurai daca apucai sa iti cumperi un aragaz cu cuptor simplu de la Metalica…. Era minune mare sa prinzi pui rotisat […]

Aripioare Indoneziene

Aripioare Indoneziene

Aripioare Indoneziene „Ingredientul secret” este o platforma Electolux unde, in fiecare luna se propune un ingredient. Am hotarat ca ingredientul secret, Ghimbirul sa il folosesc la aceste Aripioare Indoneziene. Multe informatii interesante veti gasi despre Ghimbir la Ingredientul secret: Ghimbirul. In luna Mai, Ingredientul secret este Sparanghelul si sunt nerabdatoare sa incerc reteta propusa de […]

Pulpe de Pui Umplute

Pulpe de Pui Umplute, reteta culinara. Reteta cu pulpe de pui.Pulpe de pui umplute cu ciuperci si cascaval. Reteta cu carne de pui. Dupa cum stiti, carnea de pui poate fi gatita in fel si chip. Azi, am ales sa pregatesc pulpe umplute cu o umplutura incropita din ce aveam la indemana, alaturi de un piure […]

Risotto cu Ciuperci

Risotto cu Ciuperci

Risotto cu Ciuperci Cred ca toata lumea a gatit macar odata Risotto simplu sau cu ciuperci. Preferata noastra este varianta cu ciuperci prajite , parmezan si vin. O alta reteta interesanta, dar si foarte sanatoasa este Risotto din Hrisca cu Ciuperci si Alune La prepararea acestui Risotto am folosit Orezul Colosal Riso Scotti, ideal pentru […]

Galuste de Malai

Galuste de Malai

Galuste de Malai Galustele de Malai se pot servi ca si garnitura la diverse Fripturi sau la peste prajit, vedeti reteta Crap cu faina de malai, insa se pot servi si ca fel principal alaturi de o salata, sau mujdei de usturoi.  Ingrediente Galuste de Malai: 650 ml apa 1 lingurita sare 165-170 g malai […]

reteta pastile hamburger

Reteta Pastile Hamburger

Reteta Pastile Hamburger In urma cu ceva vreme mai exact undeva in decembrie lui 2013 vecina mea Silvi, Dumnezeu sa o ierte a venit la mine cu o reteta pentru pastile de hamburger de care era foarte incantata si voia sa o incerce curand. Am scris reteta si am pus caietul deoparte pana mai zilele […]

Ciolan de porc in sos dulce acrisor

Ciolan de porc in sos dulce picant

Ciolan de porc in sos dulce picant Imi place foarte mult sa gatesc ciolan de porc. De data aceasta am ales sa marinez ciolanul intr-o marinata mai deosebita. Daca ciolanul marinat este prajit si la gratar rezultatul este net superior din toate punctele de vedere. Va recomand si alte retete cu ciolan daca sunteti interesati […]

Rulouri de carne cu spanac si ciuperci

Rulouri de carne cu spanac si ciuperci

Rulouri de carne cu spanac si ciuperci o reteta usor de pregatit, o combinatie buna intre muschi de porc file, spanac, ciuperci si cascaval. Fasiile de bacon cu care am invelit rulourile fac ca, carnea sa nu se usuce la prajit dar si sa dea o aroma deosebita preparatului. Eu zic ca se merita a […]

friptura de porc in folie

Friptura de porc in folie

Am pregatit aceasta Friptura de porc in folie avand in vedere ca am si garnitura gata odata cu friptura. Pot sa spun ca am impuscat doi iepuri deodata. Mi-a ramas doar sa pun alaturi muraturi asortate in saramura si am servit masa. Va recomand sa incercati si Pulpele de pui in folie, sau Pulpele coapte […]

Varza de Bruxelles cu Nucsoara si Unt

Varza de Bruxelles cu Nucsoara si Unt

Varza de Bruxelles cu Nucsoara si Unt Acest fel poate sa constituie atat un fel principal cat si o garnitura langa o friptura. Puteti alege voi care varianta vi se potriveste mai mult. Acest fel o folosesc si ca fel principal, dar si ca garnitura langa fripturile de porc mai ales. Dupa parerea mea dupa Varza […]

Hamburgeri de casa

Hamburgeri de casa

Reteta asta de hamburgeri am pregatit-o cam pe la inceputul primaverii. Uitasem total de ea si fiindca mi-am amintit , musai sa v-o arat si voua. Mi-am cautat insemnarile, stiu sigur ca am luat-o de undeva de pe net dar habar nu am de unde. Asa ca daca cineva crede ca reteta ii apartine, sa […]

Pulpe de pui cu cartofi noi si carnati

Pulpe de pui cu cartofi noi si carnati

Fiindca am primit cam vre-o 2 kg de cartofi noi cat nuca de mari, nu puteam sa nu fac din ei si reteta de Pulpe de pui cu cartofi noi si carnati. Nici nu va imaginati cat de buna este aceasta combinatie!! Cartofii imprumuta gustul de afumat al carnatilor si in combinatie cu condimentele folosite, […]

Costite de Porc la Tigaie

Costite de Porc la Tigaie

Costite de Porc la Tigaie Alaturi de aceste Costite de Porc la Tigaie va recomand sa serviti  un vin care nu poate ramane nevorbit, Caloian –Feteasca Neagra, nu se trece cu vederea si ramane multa vreme in amintire. Desi se bea usor, nu este un vin facil, rotunjimea sa prietenoasa, dominata de prune uscate, cirese […]

Cotlete de miel cu mirodenii si cuscus

Cotlete de Miel cu Mirodenii

Cotlete de miel cu mirodenii, o reteta potrivita pentru a fi pregatita intr-o zi de sarbatoare. Si cum se apropie sarbatoarea Sfintii Petru si Pavel recomand sa o savurati langa un vin cu acelasi nume „Sfintii Petru si Pavel” din Crama Oprisor. Vinul este un cupaj, realizat din combinarea soiurilor rosii Cabernet Sauvignon si Merlot, […]

saramura de pui

Saramura de Pui

Saramura de Pui este un fel simplu de macare preparata din carne de pui sau chiar si din pui intreg taiat cu grija pe mijloc pe muchia pieptului… De aceasta data va prezentam Saramura de Pui facuta din pulpe pe langa care am pus si cativa cartofi taranesti rumeniti cu ceapa si alaturi servim neaparat […]

Costite cu Sos Barbeque

Costite cu Sos Barbeque

Nu toata lumea are posibilitatea de a prepara carnea la gratar. Iata cu aceasta reteta de Costite cu Sos Barbeque vreau sa va arat o varianta de a prepara la cuptor costitele cu sos barbeque. Credeti-ma pe cuvant, costitele ies la fel de bune ca cele pregatite pe gratar. Alaturi servim o Rusalca Alba de […]

Cotlet de Porc in Sos de Arpagic

Daca vreti sa pregatiti ceva bun si fara sa munciti prea mult, va recomand aceasta reteta de cotlet in sos de arpagic. In jumatate de ora veti pune pe masa o mancare delicioasa ce va fi savurata cu mare placere de toata familia. Poate fi pregatita cu succes si atunci cand aveti invitati la masa. […]

pui in punga la cuptor

Pui in punga la cuptor

O reteta foarte simpla de a pregati un Pui in punga la cuptor. Este o metoda rapida de a prepara un pui la cuptor in cateva miscari cu ingrediente putine. Chiar daca reteta in sine nu este sofisticata si nu este elaborioasa, poate va prinde bine cuiva! Va propun sa serviti alaturi de acest pui, […]

Load More...