
Muschiulet umplut cu feta si spanac
De ceva ani cam ocolesc carnea de porc insa din cand in cand incerc sa imi satisfac pofta alegand piese ce nu contin grasime si care pot fi gatite in timp scurt. Provocarea venita din partea Cramei Oprisor de a gati o reteta care poate fi asociata cu Caloian-Merlot, m-a facut sa aleg muschiuletul de […]

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cel mai simplu mod de a pregati Pulpe de pui cu legume la cuptor este cel decsris mai jos in reteta. Avem astfel si friptura si garnitura. Nu ne ramane altceva de facut decat sa pregatim alaturi o salata delicioasa. Eu prefer salata de castraveti, sau cea de varza, dar voi puteti pune alaturi ce […]

Ceafa de porc la oala cu presiune
Ceafa de porc la oala cu presiune este cea mai simpla si rapida friptura pe care o puteti pregati in maxim 60 de minute. Rumenita la exterior, suculenta si frageda la interior este friptura perfecta de duminica pe care o puteti pregati celor dragi chiar si cand temperaturile de afara sunt foarte mari. Gasiti oala […]

Friptura de vita la gratar
E vara si iesirile la iarba verde sunt nelipsite in weekend cand se incing gratarele si toata lumea e relaxata. Si daca tot vorbim de incins gratarul, eu va propun o friptura de vita la gratar, mai exact un flat iron de vita Angus, fraged si gustos. Luna trecuta va aratam cateva piese de vita […]

Iepure la cuptor cu vin si rozmarin
Sarbatoarea pascala se apropie cu pasi repezi, inca mai lucram la meniu in functie de gusturile fiecaruia, insa un lucru este de stiut, ca friptura nu o sa lipseasca de pe masa de Pasti. Cea traditionala este din carne de miel dar nu e ceva batut in cuie, fiecare isi pregateste ce le place, tot […]

Wellington de porc
Da, ati citit si ati auzit bine, se poate pregati si Wellington de porc nu doar din carne de vita. Este la fel de bun si costul este mai accesibil. Nu toata lumea este amatoare de carne de vita, asa ca foarte multa lume am vazut ca foloseste carnea de porc, cotletul sau muschiuletul de […]

Piept de pui la sous vide
Acest Piept de pui la sous vide, pot sa zic ca este pieptul de pui gatit perfect. Are ca rezultat un piept fraged si suculent. Ginerele meu este fan piept de pui , de rata, gasca, tot ce este carne fara grasime si a fost foarte incantat de acest fel. Alte retete cu piept de […]

Ceafa de porc marinata- la gratar
Daca e sa aleg intre o friptura pregatita pe indelete la cuptor si o friptura frageda si suculenta la gratar, atunci cu siguranta castiga detasat friptura la gratar. Si asta pentru ca se face repede si iese tare gustoasa. La bloc e mai greu cu gratarul clasic, s-a dus de mult timpul cand se facea […]

Legume cu unt pentru garnitura
Imi place ca langa peste sau fripturi de vita, pasare sau porc sa pun intotdeauna si o garnitura de legume. Cea mai la indemana garnitura este din legumele sote, asa ca mai mereu am in frigider legume din care sa incropesc rapid o garnitura. Pentru perioada iernii prefer sa imi fac in congelator un stoc […]

Piept de rata cu sos de portocale
Cel mai simplu si bun preparat din piept de rata a fost acest Piept de rata cu sos de portocale, pe care l-am gatit pana acum. Pieptul de rata a fost foarte fraged datorita procesului de marinare pe care l-am facut cu ajutorului aparatului de vidat HEINNER HAV-EDC120SS Piept de rata cu sos de portocale […]

Cotlete marinate la grill electric
Dupa cum va spuneam intr-o alta reteta indiferent de anotimp nu am renuntat la preparatele facute pe gratar si am pregatit aceste Cotlete marinate la grill electric. Si de aceasta data am folosit Grill-ul electric de la Fram pentru a pregati aceste delicioase Cotlete la programul pentru carne. Nu doar carne putem pregati ci si […]

Pui copt în pungă de hârtie
Când avem poftă de un pui bine rumenit, suculent și crocant la exterior cumpărăm repede un pui fraged și proaspăt și pregătim un Pui copt în pungă de hârtie! Mama folosea această metodă de a coace puiul. Era zi de sărbătoare când ne pregătea pui la cuptor. Doamne ce bun era cum îl pregătea! De […]

Coaste de berbecut la cuptor
Inceputul de octombrie vine cu must dulce si parfumat dar si cu fripturi suculente pregatite pe indelete, pastrama de oaie la gratar sau orice alte bunatati din carne.Astazi va propun aceste coaste de berbecut la cuptor, sunt fragede si gustoase numai bune de savurat langa o carafa de must proaspat stors sau vinul preferat. Gustul […]

Obraji de porc cu legume
Cea mai fină carne și cea mai fragedă din câte am mâncat vreodată. Pregatită ca în rețetă, Obraji de porc cu legume, pur și simplu se topesc în gură. Obrajii de porc pe care multi dintre noi nu îi apreciaza la adevărata lor valoare. Mereu cumpăr de la Selgros acesti mușchi maseteri. Daca aveți ocazia […]

Ciolan umplut la cuptor
De sărbatori in locul ruladei clasice de carne pregatesc acest Ciolan umplut la cuptor care este foarte apreciat de familia mea. Ciolanul este la un preț accesibil și chiar se pot pregăti multe rețete deosebite din el. Aperitive, diverse mâncăruri, fripturi, și de ce nu și alternativa prezentată în cele ce urmează și în format […]