Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cotlet de porc cu soric la cuptor

Cotlet de porc cu soric la cuptor

Acest Cotlet de porc cu soric la cuptor este una din fripturile mele preferate. Carnea la final este suculenta, soricul este crocant, ce mai… este un adevarat deliciu. Si daca alaturi servesti si un vin pe masura ca de exemplu un Merlot din gama Maiastru de la Crama Oprisor poti sa spui ca esti un om fericit.

Maiastru Merlot este un vin rubiniu intens, cu inflexiuni violete si arome tipice de fructe de padure si cirese. Proaspat, catifelat si usor de inteles, Merlot-ul atrage prin fructuozitate, corpolenta si lipsa asperitatilor din postgust.

Cotlet de porc cu soric la cuptor

Pot sa zic ca am pregatit aceasta friptura intr-un timp relativ foarte scurt folosind ultima mea achizitie, un Air Fryer de la Heinner. De cand il am, il folosesc la diferite fripturi si alte preparate scurtand de multe ori timpul de coacere care ar fi poate mult mai indelungat la cuptor.

Cotlet de porc cu soric la cuptor

( Aceasta friptura se poate gati si la cuptor, dar eu prefer sa folosesc Air Fryer-ul !Timpii si pasii pentru a pregati friptura la cuptor sunt identice, dar friteuza este mai usor de folosit, de spalat si pentru 2 persoane nu mi se renteaza sa pornesc cuptorul, de aceea prefer friteuza. )

Sa vedem de ce avem nevoie pentru a face aceasta friptura.

Cotlet de porc cu soric la cuptor – Ingrediente

1,5 kg cotlet cu soric( puteti folosi si alte tipuri de carne cu soric, eu prefer cotletul)
1 ceapa
4-5 catei usturoi
1 lingurita piper negru boabe
1 lingura sare
1 foaie de dafin( optional)
sare pentru condimentare

Cotlet de porc cu soric la cuptor – Preparare

Punem o oala, cratita pe foc cu circa 2 litri apa, poate fi si mai mult, punem 1 lingura sare, ceapa intreaga curatata de primul strat si spalata, cateii de usturoi, piperul boabe si foaia de dafin.

Cotlet de porc cu soric la cuptor

Cand apa incepe sa clocoteasca reducem focul la minim (indicat ar fi sa il puneti pe ochiul cel mai mic de la aragaz) si punem bucata de carne si o fierbem 60 de minute avand grija ca apa sa nu clocoteasca. Daca da semne ca incepe sa clocoteasca adaugati apa cat mai rece sa o opriti din fiert.

Dupa ce a trecut 1 ora oprim focul si lasam carnea sa se racoreasca in apa in care am fiert-o. O scoatem si cu servete de hartie o stergem bine.

pregatire cotlet

Cu un cutit bine ascutit crestam usor soricul in asa fel incat sa obtinem patratele( romburi), avand grija sa nu taiem prea adanc sa ajungem la carne, doar stratul de soric. Condimentam soricul si carnea cu sare ( am pornit intre timp sa se incalzeasca Air Fryer-ul pe 180 grade celsius sau cuptorul).

Cotlet de porc cu soric la cuptor
Cotlet de porc cu soric la cuptor

Pulverizam putin ulei in cosul aparatului si punem bucata de cotlet cu soricul in sus si setam temperatura de 180 grade Celsius pentru timp de 45 minute( punem cotletul intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu soricul in sus si il punem in cuptorul preincalzit la copt la 180 grade celsius).

timp coacere

Dupa 45 de minute scoatem o minunatia de friptura pe un platou, sau farfurie mai mare si o lasam la odihna 10-15 minute. Dupa ce a stat la odihna se feliaza si se serveste cu ce garnitura va este pe plac.

Eu la jumatatea timpului am adaugat cartofi taiati si condimetati pe langa carne si am continuat coacerea.

cocere

Va recomandam sa incercati si aceste retete.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram