Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulouri din cotlet cu branza topita

Rulouri din cotlet cu branza topita

Am pregatit cateva Rulouri din cotlet cu branza topita pentru masa de pranz de Duminica. Imi era putin groaza sa ma apuc de ele caci trebuia sa le prajesc la tigaie, in ulei si sincer pe caldurile acestea numai in bucatarie sa prajesti nu iti doresti sa stai.

Pana am umplut bucatile de cotlet si le-am rulat m-am gandit ca le voi praji in friteuza cu aer cald ce o am de la Heinner – Air fryer HAF-B2000WH. Si sincer va spun am luat cea mai buna decizie de a o folosi.

FRITEUZA CU AER CALD HEINNER HAF-B2000WH

De ce? Va spun eu! Unu la mana, consumul de ulei este foarte mic si nu prajim rulourile in ulei, deci sunt mai sanatoase. Doi la mana, bucataria nu se incalzeste folosind friteuza cu aer cald. Si trei la mana, stiti cum este cand prajesti snitele la tigaie ce miros si fum se face in bucatarie…, ei cu friteuza nu am avut miros si nici fum in bucatarie.

friteuza cu aer cald heinner

Sincer, va recomand dint tot sufletul sa folositi friteuza cu aer cald – Air fryer HAF-B2000WH – Heinner, sigur veti fi multumiti de acest aparat. Am prajit 10 bucati de rulouri in doar 15 minute fara miros, fara, fum, si fara a incalzi bucataria.

Puteti incerca si aceste retete la Friteuza cu Aer cald – Air fryer HAF-B2000WH de la Heinner ! NU face fum, NU face miros, NU incalzeste bucataria!!!!

Sa vedem in cele ce urmeaza de ce avem nevoie pentru a pregati aceste rulouri.

Rulouri din cotlet cu branza topita – Ingrediente

1 bucata cotlet porc ( 10 felii)
3 tuburi cu branza topita
1 legatura patrunjel verde taiat marunt
sare, piper dupa gust
3 oua
pesmet, faina
parmezan ( este optional dar eu am folosit)
ulei

Rulouri din cotlet cu branza topita

Ingrediente Sos cu bacon

100 g bacon taiat cubulete
1 ceapa de marime medie taiata marunt
2 catei de usturoi taiat marunt
300 ml smantana de gatit
100 ml supa de pui sau legume, sau vita ( daca nu aveti folositi doar apa)
1 lingurita mustar
1 lingura ulei
1 lingura unt
sare, piper macinat
1 lingura patrunjel verde taiat marunt

Deserturi la Friteuza cu Aer cald ….

Rulouri din cotlet cu branza topita – Preparare

Cotletul se taie felii. Fiecare felie se pune intre doua pungi si se bate cu ciocanul pentru carne cat mai subtire. Se bate intre doua pungi pentru ca nu se rupe si se bate unniform si cat mai subtire. Feliile batute se condimenteaza cu sare si se pun deoparte.

snitele

Branza topita se pune intr-un vas se condimenteaza cu sare si piper macinat si se amesteca cu patrunjelul verde taiat marunt. Se pun deoparte. Feliile de cotlet se ung cu amestecul de branza topita si se ruleaza ca in imagine formand rulouri.

umplutura rulou

Ouale se bat cu furculita intr-un vas si se condimenteaza cu sare. Pe farfurii separate punem cateva linguri ( 2-3) cu faina, iar pe alta punem cateva linguri de pesmet la care putem adauga si parmezan razuit ( parmezanul este optional, eu am folosit).

rulouri pane

In timp ce rulourile umplute se dau prin faina, ou, si pesmet pornim friteuza sa o incalzim pentru circa 5-6 minute la 180 grade Celsius.

Dupa ce friteuza a fost incalzita scoatem vasul il pulverizam cu ulei si asezam rulourile din cotlet cu branza. Pulverizam ulei si peste rulouri inchidem friteuza si selectam programul pentru prajire carne, timp de 15 minute si 180 grade Celsius si pornim aparatul, Air fryer HAF-B2000WH.

rulouri prajite

Dupa 15 minute avem cele mai rumene si frumoase Rulori de carne care se pot servi cu un delicios Sos de Bacon care se pregateste foarte simplu si rapid( puteti pregati din timp sosul si sa il pastrati rece). Este foarte bun si langa alte fripturi, cartofi, etc.

Rulouri din cotlet cu branza topita

Preparare Sos cu Bacon

Ceapa si usturoiul curata se taie marunt. Baconul se taie cubulete marunte. Punem intr-o tigaie uleiul si untul la incins. Punem ceapa si usturoiul si il calim 2-3 minute. Adaugam baconul si prajim in continuare amestecand mereu timp de 3-4 minute.

Stingem totul cu apa si smantana de gatit. Condimentam cu sare si piper macinat, adaugam 1 lingurita mustar, si patrunjel verde taiat marunt. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Cand a fiert cu un blender vertical maruntim cat mai fin. Sosul rezultat se servete alaturi de Rulourile din cotlet cu branza topita.

Puteti servi alaturi diferite salate, va recomandam urmatoarele.

Pofta Buna va dorim!

Cordon bleu

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram