Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ceafa de porc la oala cu presiune

Ceafa de porc la oala cu presiune

Ceafa de porc la oala cu presiune este cea mai simpla si rapida friptura pe care o puteti pregati in maxim 60 de minute. Rumenita la exterior, suculenta si frageda la interior este friptura perfecta de duminica pe care o puteti pregati celor dragi chiar si cand temperaturile de afara sunt foarte mari. Gasiti oala cu presiune sau multicooker-ul cu presiune cat si ingredientele necesare toate intr-un singur LOC.

Am folosit la prepararea acestei fripturi un multicooker la presiune dupa cum o sa vedeti si in Reteta Video, dar la fel de bine puteti folosi oala clasica cu presiune.

Reteta si in varianta scrisa ….

Ceafa de porc la oala cu presiune – Ingrediente

1 – 1,5 kg ceafa de porc
300 g untura de porc
4-5 bucati ceapa
1-2 capatani usturoi
2 fire rozmarin
2 fire cimbru
sare, piper
oala cu presiune sau multicooker cu presiune
( vin, apa sau bere in cazul in care folositi oala cu presiune clasica)

Va lasam si alte retete cu fripturi in cele ce urmeaza, dati doar clic pe imagine si aveti reteta!

Ceafa de porc la oala cu presiune – Preparare

Eu am folosit un multicooker cu presiune la aceasta reteta, dar puteti folosi si oala cu presiune clasica. In vasul de la multicooker punem untura. Carnea legata se condimenteaza cu sare si piper din abundenta. Ceapa se curata de primul strat de foite, la fel si usturoiul si se spala. Carnea condimentata se pune peste untura si alaturi punem ceapa, usturoiul, rozmarinul si cimbrul.

Ceafa de porc la oala cu presiune

Punem capacul multicooker, punem supapa pe pozitia cu presiune si setam timpul de gatire la 40 minute. Daca folosim oala clasica cu presiune procedam identic doar ca in plus dupa ce punem legumele mai adaugam 100 de ml de vin ( sau apa, sau bere) si gatim la fel 40 de minute.

Ceafa de porc la oala cu presiune

La multicooker NU trebuie sa adaugam la carne lichid.

Dupa ce au trecut cele 40 de minute scoatem carnea pe o tava captusita cu hartie de copt si o punem in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute la 200 grade Celsius pe functia de coacere sus-jos.

Ceafa de porc la oala cu presiune

Se scoate friptura se indeparteaza ata cu care a fost legata( se leaga carnea pentru a-si pastra forma) si se lasa la odihna 10-15 minute. Se feliaza si se serveste cu garnitura dorita.

Retete fripturi ….. Clic pe imagini pentru retete!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram