Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cheesecake cu oreo la multicooker

Cheesecake cu oreo la multicooker

Cheesecake-ul este unul dintre cele mai savuroase deserturi, atat cele gatite in cuptor cat si cele fara coacere.
Astazi insa va prezint reteta de cheesecake cu oreo la multicooker!!
Da, la multicooker, iese un cheesecake delicios, cremos si superb, care v-a fi apreciat de oricine il incearca.
Prepararea lui cu ajutorul multicooker-ului are mai multe avantaje, se face mult mai repede, e perfect de pregatit pe timp de vara fiindca nu mai aprindem cuptorul si nu trebuie sa stai cu ochii pe el.
Textura lui este mult mai fina, nu risti sa se crape asa cum se intampla la cele pregatite in cuptor.
Singurul inconvenient e ca nu poate fi facut intr-o forma mai mare, oricum si din acesta se pot obtine 8-9 felii generoase.

multicooker heinner


Asa cum va spuneam si in alte retete , acest MULTICOOKER CU PRESIUNE HEINNER HPCK-6IX pe care il folosesc de aproape 2 ani, este ajutorul meu de nadejde!! Il ador fiindca pot pregati in timp scurt atat mancaruri savuroase cat si deserturi delicioase.
Recomand sa va achizitionati unul, v-a deveni preferatul vostru in scurt timp!!


Cheesecake cu oreo la multicooker- Ingrediente

  • Pentru crusta de biscuiti
    • 14 biscuiti Oreo
    • 40 g unt topit
  • Crema de branza
    • 500 g branza proaspata de vaci sau crema de branza
    • 120 g zahar tos
    • 3 oua potrivite
    • 1 lingura de faina alba (25 g)
    • 1 lgt coaja rasa de portocale
    • 60 g smantana grasa
    • un praf de sare
    • 1 lgt extract de vanilie
    • 6 biscuiti Oreo
  • Pentru topping
    • 300 ml frisca
    • sos de ciocolata
    • sos caramel
    • biscuiti Oreo
  • Ustensile

Cum pregatim cheesecake la multicooker

Tava cu inel detasabil se unge cu un strat fin de unt si se tapeteaza cu hartie de copt atat la baza cat si pe lateral.


Biscuitii se pun in tocatorul de legume, se maruntesc fin apoi se amesteca cu untul topit. Se rastoarna in tava tapetata si se intinde in strat uniform presand usor astfel incat sa se ridice cam de 1 cm si pe peretii laterali. Tava se introduce in frigider pana e gata crema.
Pentru crema se pune branza intr-un castron, se adauga zaharul, esenta, coaja de portocala, smantana, sarea si faina si se mixeaza pana totul devine o crema fina.
Se adauga apoi ouale unul cate unul si se mixeaza pana la incorporare. Se adauga biscuitii maruntiti grosier si se incorporeaza usor cu o spatula.

preparare cheesecake


Crema astfel pregatita se toarna peste crusta de biscuiti, se niveleaza usor apoi se imbraca forma in folie de staniol.
In vasul multicooker-ului se pune 350 ml apa rece, se pune gratarul iar peste el se aseaza forma cu cheesecake.

Cum setam multicooker-ul!!

Se inchide capacul, se inchide butonul de presiune, apoi se selecteaza manual timpul de 35 min pe presiune inalta.
Se porneste aparatul iar dupa ce timpul de gatire s-a scurs, se lasa sa se elimine natural presiunea, cam 15 min.

gatire cheesecake


Daca inca mai exista presiune, se elimina manual imediat, se scoate forma si se indeparteaza folia de staniol.
Se lasa sa se raceasca apoi se acopera cu o folie de plastic si se pune la rece, in frigider pentru 6 ore sau peste noapte.

coacere cheesecake


Dupa ce cheesecake-ul s-a racit bine se pune deasupra frisca batuta, bucatele de biscuiti oreo si se stropeste cu sos caramel si ciocolata topita.
Se portioneaza si se mananca cu mare pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram