Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Creveti cu usturoi si patrunjel

Creveti cu usturoi si patrunjel

Cel mai simplu fel de mancare sunt acesti Creveti cu usturoi si patrunjel pe care i-am gatit pana acum si cel mai rapid pot sa spun. In doar cateva minute l-am preparat si tot atat de repede s-a si mancat.
Daca va plac crevetii va recomand cu mare drag aceasta reteta. Alaturi am servit un vin exceptional, Maiastru Rose de la Crama Oprisor care se preteaza foarte bine la fructele de mare.
La Crama Oprisor gasiti multe alte vinuri de exceptie la preturi rezonabile pe gustul fiecaruia.

Alte retete cu creveti.

Sa va povestesc putin despre vinurile din gama MAIASTRU de la Crama Oprisor!!

Au o anumita personalitate, caracterizata printr-o textura catifelata deosebita, o intensitate aromatica neobisnuita si o mineralitate aparte.
Maiastru Rose este un vin demisec modern, delicat, cu aroma proaspata de capsuni si fragute ce incita atat prin intensitatea aromatica cat si prin intensitatea gustului. Este o alegere inspirata pentru un vin racoros de vara.
Maiastru Rose se poate asocia simplu sau in compania preparatelor cu fructe de mare.

Sa vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara acest fel.

Creveti cu usturoi si patrunjel- Ingrediente

  • 200 g creveti prefierti
  • 40 g unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 100 ml vin rose -demisec
  • sare si piper
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute ( este optional)
  • 1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
ingrediente

Creveti cu usturoi si patrunjel – Preparare

Punem untul si uleiul de masline sa se incinga in tigaie.
Adaugam usturoiul taiat marunt si lasam la calit pana acesta incepe sa isi schimbe culoarea( sa nu se arda caci va avea gust amar!!!). In acest moment punem si crevetii in tigaie.

Creveti cu usturoi si patrunjel

Turnam peste creveti sucul de lamaie si vinul rose. Lasam crevetii sa se gateasca timp de 2-3 minute pe fiecare parte.

Creveti cu usturoi si patrunjel

Condimentam cu sare si piper proaspat macinat si daca doriti puneti si fulgii de ardei iute( eu am pus, sunt foarte buni asa picanti! ) si presarati cu patrunjel verde taiat.

Decorati cu felii de lamaie si serviti cat este cald. Alaturi servim un vin pe masura, Maiastru Rose.

Creveti cu usturoi si patrunjel

Alte retete ce v-ar putea interesa….

Foarte rar gatesc fructe de mare, dar acum am gasit aceasta reteta la Iuliana careia ii multumesc pe aceasta cale si mi-am luat inima in dinti si am pregatit creveti. Putin am modificat din ingrediente, dar a iesit super.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram