Desi l-am facut de zeci de ori , abia acum am reusit sa postez reteta acestui sos caramel. Este un sos foarte bun ce poate fi folosit la inghetata, prajituri, tarte cu fructe si multe alte deserturi rapide.Se pregateste extrem de usor si poate fi pastrat in frigider pana la doua saptamani .
Ingrediente- Sos caramel
250 g zahar tos
100 g unt 82%grasime
200 ml smantana pentru frisca 30 % grasime
sare roz de himalaya
Sos caramel-Mod de preparare
Intr-o cratita de inox cu peretii inalti punem zaharul sa se topeasca la foc mic. Cand zaharul s-a topit si are o culoare aramie deschis, se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga si smantana si se omogenizeaza tinand cratita pe foc mic. Cand caramelul capata o consistenta omogena, neaposa se retrage de pe foc si se adauga un strop de sare pentru ai intensifica dulceata.
Se pune in borcan si se pastreaza in frigider pana la doua saptamani .
Se poate folosi ca topping pentru inghetata, la diferite creme pentru prajituri, in combinatie cu fructe …etc
[amd-yrecipe-recipe:44]
Merita sa il incercati!! Este cu mult mai bun decat cel din comert!!