Desi l-am facut de zeci de ori, abia acum am reusit sa postez reteta acestui sos caramel.
Este un sos foarte bun ce poate fi folosit la inghetata, prajituri, tarte cu fructe si multe alte deserturi rapide. Se pregateste extrem de usor si poate fi pastrat in frigider pana la doua saptamani.
Mai jos gasiti doua retete in care puteti folosi sosul caramel.
Ingrediente- Sos caramel
- 250 g zahar tos
- 100 g unt 82%grasime
- 200 ml smantana pentru frisca 30 % grasime
- sare roz de himalaya
Cum pregatim sosul pentru prajituri si inghetata
Intr-o cratita de inox cu peretii inalti punem zaharul sa se topeasca la foc mic. Cand zaharul s-a topit si are o culoare aramie deschis, se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga si smantana si se omogenizeaza tinand cratita pe foc mic. Cand caramelul capata o consistenta omogena, neaposa se retrage de pe foc si se adauga un strop de sare pentru ai intensifica dulceata
Acest sos caramel se pune in borcan si se pastreaza in frigider pana la doua saptamani .
Se poate folosi ca topping pentru inghetata, la diferite creme pentru prajituri, in combinatie cu fructe, tarte, cheesecake sau multe alte deserturi delicioase.
Merita sa il incercati!! Este cu mult mai bun decat cel din comert!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!