Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Cotlet umplut cu Omleta

Cotlet umplut cu OmletaCotlet umplut cu Omleta

De multe stam pe ganduri ce sa mai gatim. Tot asa intr-o zi fiind in cumpana am zis sa incerc sa gatesc altceva decat rulourile clasice de Cordon Bleu sau alte feluri mai cunoscute de preparate din cotlet de porc. Astfel a luat nastere acest fel de Cotlet umplut cu Omleta. Va recomandam sa incercati si Cordon Bleu Exotic, Rulouri Cubaneze , si alte retete din categoria de Fripturi, sau Retete cu Carne de porc si vita.

Ingrediente Cotlet umplut cu Omleta :

circa 800 g cotlet (pentru 7-8 felii mai grosute . se poate folosi orice fel de cotlet, de porc, vita , vitel chiar si piept de pui, curcan si alte pasari)

4 oua
3-4 feliute de sunca afumata (costita , kaizer ,… )
½ legatura patrunjel verde
1 lingurita mica piper macinat
1 lingura boia dulce
sare
100-120 ml ulei
1 morcov
1-2 bucati rosii
2-3 catei usturoi
3-4 linguri smantana

Preparare Cotlet umplut cu Omleta:

Feliile de cotlet se bat subtire ca pentru snitele. Le condimentam cu sare , piper si le dam de o parte .
Vom pregati umplutura pentru aceste rulouri . Sunca afumata o taiem cubulete si o calim pe 20 ml ulei apoi adaugam putina apa , cat sa acopere sunculita si o fierbem sub capac pana ajunge din nou pe untura .

Cele 4 oua le punem intr-un vas , le batem cu furculita , adaugam sunca prajita , jumatate de patrunjel verde tocat , lingurita de piper si un praf de sare apoi facem din aceasta compozitie o omleta .

Cu aceasta omleta vom umple bucatile de carne batute. Asezam omleta pe carne si o rulam , bagam capetele sa nu iasa umplutura apoi o fixam si cu scobitori.

De acum felile de cotlet fiind umplute ne apucam sa preparam sosul in care vom fierbe aceste mini rulouri .
Morcovul il vom razui pe razatoarea fina, la fel procedam si cu cele 2 bucati de ceapa si pe restul de ulei le calim, adaugam  rosiile decojite taiate felii .
Cotlet umplut cu Omleta
Condimentam cu boia , sare si piper si peste asezam rulourile de carne si le lasam la prajit pe legume pana se albesc. In acest moment adaugam apa cat sa fie bine acoperite rulourile.Feliem in acest sos 2- 3 catei de usturoi .

Acoperim vasul cu un capac si lasam la fiert la foc mic pana carnea va fi moale (daca mai e nevoie mai adaugati cate un pic de apa ) . Lasam sa scada si daca doriti la sfarsit puteti imbogati sosul cu smantana .

Eu am preferat fara smantana , ceilalti si-au pus in farfurie dupa plac smantana cat au dorit .

Cotlet umplut cu OmletaPofta Buna !!!

Print Friendly, PDF & Email

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *