Vrei un fel de mancare cu care sa iti impresionezi musafirii ? Ei da! Cu acest preparat sigur ii vei da gata si pe cei mai pretentiosi gurmanzi ! Cascavalul Sofia in combinatie cu ananasul si ardeiul picant va da o savoare aparte preparatului tau! Cum se prepara Rulourile Cubaneze? Iata reteta lor mai jos! Vezi si alte retete cu carne de porc sau vita in sectiunea Retete Carne de Porc .
Ingrediente Rulouri Cubaneze:
4 felii cotlet de porc
cascaval Sofia-Delaco
4 felii pastrama porc, sau sunca felii subtiri
2 ardei iuti (verde si rosu)
5 rondele ananas din compot
140 g crema de branza-„Ceva fin pufos cu smantana”
50 ml lapte
50 g unt
patrunjel verde
sare, piper proaspat macinat (amestec de piper, alb, roz,verde si negru)
10 frunze salvie proaspata
3 linguri ulei masline
2 linguri zahar
faina, ou, pesmet si ulei pentru prajit
Preparare Rulouri Cubaneze :
Cotletul se bate subtire ca pentru snitele si se condimenteaza cu sare si piper. O rondea de ananas se taie bastonase, taiem 4 bastonase de cascaval Sofia si ardeii iuti se taie pe jumatate. Pe felia de carne batuta punem pastrama peste care asezam bastonasul de cascaval, ananasul si incadram acestea din urma in jumatate de ardei iute rosu si unul verde (atentie ! indepartam vinisoarele si semintele din ardei sa nu fie foarte picanta! ) si rulam. Inchidem capetele si procedam cu restul la fel. Dupa ce am obtinut cele 4 rulouri de carne trecem la prepararea cremei de branza.
Preparare Crema de Branza:
Intr-un vas punem crema de branza (ceva fin pufos cu smantana) si 50 ml lapte si fierbem pana se omogenizeaza. Condimentam crema de branza obtinuta cu patrunjel verde tocat, sare si piper dupa gust.
Rulourile umplute se dau prin faina, ou si pesmet dupa care se prajesc pana se rumenesc frumos. Se scot pe servete de hartie .
Intr-o tigaie incingem untul , punem peste 2 linguri de zahar si tragem rondelele de ananas pana se caramelizeaza putin.
In uleiul de masline incins prajim frunzele de salvie. Se scot pe servet de hartie.
Pe o farfurie plata punem crema de branza peste asezam o rondea de ananas caramelizat presaram cu putina sare si piper proaspat macinat asezam rulourile taiate pe jumatate si stropim cu putin unt in care am caramelizat ananasul. Decoram cu frunzele de salvie prajite.